Найкраще кабачкова ікра виходить саме зараз - в сезон свіжих овочів. Пропонуємо вам оригінальний рецепт цієї популярної заготовки.
Кабачкова ікра з овочами
Складові:
- 1,2 кг цукіні або кабачків
- 2 великі моркви
- 2 великі цибулини
- 1 кг солодкого болгарського перцю
- 400 г стиглих томатів
- 1 ст.л. цукру
- 2 ст.л. 6% оцту
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. томатної пасти
- 60 мл рослинної олії
- чорний мелений перець
- коріандр
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Свіжі помідори помити, опустити на 30 секунд в окріп і зняти шкірку.
- Підготувати всі овочі: моркву і цибулю почистити, з солодкого болгарського перцю вийняти насіння, кабачки помити, але шкірку на них залишити.
- Пропустити всі овочі через м'ясорубку з великою решіткою. Спочатку цибулю і моркву, потім інші овочі.
- На сковороду налити невелику кількість рослинної олії і викласти подрібнену моркву. Готувати на середньому вогні до напівготовності м'якості.
- Потім додати цибулю, розмішати і обсмажити ще 2-3 хвилини.
- Після цього викласти в сковороду кабачки і солодкий болгарський перець: частину рідини краще видалити. Просто нахилити миску і злити зайве. Продовжувати готувати ікру, періодично помішуючи, до м'якості всіх овочів.
- Потім викласти в сковороду помідори, посипати цукром, чорним меленим перцем, коріандром, орегано і базиліком.
- Посолити ікру, додати оцет. В цей же момент, при бажанні, можна додати томатну пасту.
- Перемішати і тушкувати, помішуючи, поки не випарується вся рідина. Приправити до смаку.
- Додати зубчики часнику, пропущені через прес, розмішати і вимкнути вогонь.
- Гарячу ікру розкласти в сухі стерилізовані банки, накрити стерильними кришками, перевернути і укутати. Дати повністю охолонути. Зберігати в коморі або погребі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сьогодні" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре: