I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

На зиму: кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами

Найкраще кабачкова ікра виходить саме зараз - в сезон свіжих овочів. Пропонуємо вам оригінальний рецепт цієї популярної заготовки. 

Кабачкова ікра з овочами 

Реклама

Складові: 

  • 1,2 кг цукіні або кабачків
  • 2 великі моркви
  • 2 великі цибулини
  • 1 кг солодкого болгарського перцю
  • 400 г стиглих томатів
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. 6% оцту
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 60 мл рослинної олії
  • чорний мелений перець
  • коріандр
  • сіль за смаком


Рецепт приготування:

  1. Свіжі помідори помити, опустити на 30 секунд в окріп і зняти шкірку.
  2. Підготувати всі овочі: моркву і цибулю почистити, з солодкого болгарського перцю вийняти насіння, кабачки помити, але шкірку на них залишити.
  3. Пропустити всі овочі через м'ясорубку з великою решіткою. Спочатку цибулю і моркву, потім інші овочі.
  4. На сковороду налити невелику кількість рослинної олії і викласти подрібнену моркву. Готувати на середньому вогні до напівготовності м'якості.
  5. Потім додати цибулю, розмішати і обсмажити ще 2-3 хвилини.
  6. Після цього викласти в сковороду кабачки і солодкий болгарський перець: частину рідини краще видалити. Просто нахилити миску і злити зайве. Продовжувати готувати ікру, періодично помішуючи, до м'якості всіх овочів.
  7. Потім викласти в сковороду помідори, посипати цукром, чорним меленим перцем, коріандром, орегано і базиліком.
  8. Посолити ікру, додати оцет. В цей же момент, при бажанні, можна додати томатну пасту.
  9. Перемішати і тушкувати, помішуючи, поки не випарується вся рідина. Приправити до смаку.
  10. Додати зубчики часнику, пропущені через прес, розмішати і вимкнути вогонь.
  11. Гарячу ікру розкласти в сухі стерилізовані банки, накрити стерильними кришками, перевернути і укутати. Дати повністю охолонути. Зберігати в коморі або погребі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сьогодні" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти