Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

День кавуна 2019: ТОП-5 рецептів з солодкої літньої ягоди

День кавуна щорічно святкують влітку

З кавуна виходять смачні коктейлі. Фото: pixabay.com
З кавуна виходять смачні коктейлі. 
Фото: pixabay.com

Щороку 3 серпня в США відзначають Національний День кавуна. Хоча й не відомо, хто і коли його встановив, але від цього він не втрачає своєї популярності, набуваючи все більше прихильників з кожним роком. 

Дивіться відео, як приготувати желе з горілкою в кавуні:

На честь свята ми поділимося найкращими рецептами літніх страв з кавуна. Вони просто готуються, але виходять смачними і виглядають приголомшливо.

Закуска з кавуна з зеленню і сиром

92_ls.1533128173
Закуска з кавуна і фети
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти на 30 штук:

  • 1 середній кавун
  • 500 г фети
  • 30 свіжих листочків м'яти
  • мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Нарізаємо м'якоть кавуна середніми кубиками або трикутниками (30 штук) і викладаємо їх на блюдо.
  2. Листочки м'яти миємо, фету нарізаємо кубиками, такого ж розміру, як і кавунові.
  3. На кожен кавуновий шматочок кладемо або спершу фету, а потім м'яту, або навпаки – як вам більше сподобається. Зверху трохи посипаємо чорним перцем.
  4. Ставимо страву в холодильник, подаємо на стіл холодною.

Пряний кавуновий салат з сиром

new_image2_181
Пряний салат з кавуном
Фото: segodnya.ua

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Складові:

  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 1,5 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
  • гострий соус – за смаком
  • 1/2 ч. л. подрібненого перцю чилі
  • 1/2 ч. л. кмину
  • 1/2 ч. л. паприки
  • 3-4 склянки нарізаної м'якоті кавуна
  • 1/2 шт. червоної цибулі
  • 2 ст. л. нарізаної петрушки
  • 2 ст. л. нарізаної м'яти
  • 1/4 склянки маслин
  • 60 г фети
  • 3 ст. л. мигдалю
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішуємо масло, лимонний сік, всі спеції і сіль, після чого ставимо в холодильник мінімум на годину.
  2. У перцю чилі видаляємо насіння, тонко нарізаємо його і червону цибулю.
  3. Маслини ріжемо половинками, фету кришимо.
  4. Кавун, нарізаний пластинками, посипаємо цибулею, петрушкою, м'ятою, маслинами і фетою, заправляємо соусом. За бажанням посипаємо мигдалем.

Варення з кавунових шкірок 

16_ls.1532951659
Варення з кавунових шкірок 
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 1 кг кавунових шкірок
  • 1.2 кг цукру
  • 0.5 ч.л. меленої кориці
  • цедра і сік половини лимона

Рецепт приготування:

  1. З кавунових шкірок зніміть жорсткий верхній шар. Білу м'якоть ретельно промийте і наріжте кубиками. Кожен шматочок проколіть виделкою.
  2. Засипте цукром, перемішайте і залиште на 10-12 годин.
  3. Поставте на вогонь і варіть 10 хвилин на середньому вогні. Зніміть з плити нехай схолоне.
  4. Додайте мелену корицю, лимонний сік і терту цедру. Варіть варення ще 2 рази по 10-15 хвилин. Готові кавунові шкірки повинні стати прозорими.
  5. Перелийте варення з кавунових шкірок в стерилізовані банки і закрийте. Зберігайте в сухому прохолодному місці.

Сангрія з кавуна з малиною і персиками

64_ls.1530518183
Кавунова сангрія
Фото: Vibrant Food

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 750 мл холодного рожевого вина
  • 3 столові ложки лікеру Triple Sec або Grand Marnier
  • 3 столові ложки рідкого меду
  • 1 чашка малини (бажано суміші червоної і білої)
  • 1/2 чашки нарізаного кавуна
  • 1/2 персика, тонко нарізаного
  • 5-6 тонких скибочок лайма
  • лід

Рецепт приготування:

  1. У великий глек налити вино, лікер і мед.
  2. Додати малину, кавун, персик і лайм; обережно перемішати.
  3. Охолодити протягом 3-4 годин. Подавати сангрію разом з льодом.

Фруктовий лід з кавуна та лайму

lody_arbuzowe_z_limonk_fot_dan_cake_2
Кавуновий лід
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 450 г м'якоті кавуна без насіння
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 столові ложки соку лайма

Рецепт приготування:

  1. Розрізати кавун на невеликі шматки і скласти їх в блендер з цукром і соком лайма.
  2. Збити до однорідності, додавши достатньо води (або соку), щоб зробити суміш рідшою.
  3. Перелити в формочки, вставити палички і заморозити.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна вибрати смачний і соковитий кавун. "Сьогодні" також розповідали, як зберегти кавун до Нового року.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів