Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Новий суддя "МайстерШеф. Професіонали": інтерв'ю з Володимиром Ярославським

Володимир Ярославський – кулінар з 22-річним досвідом, 14 з яких працює шеф-кухарем

Володимир Ярославський
Володимир Ярославський
Фото: пресс-служба СТБ

2 березня на СТБ відбудеться прем'єра нового шоу "МайстерШеф. Професіонали". Вперше учасниками стануть не кулінари-аматори, а кухарі з професійним досвідом. Це не єдина відмінність від класичної версії проекту. Одним із суддів проекту стане Володимир Ярославський. Знайомимося з новим суддею проекту!

Володимире, розкажіть, коли ви вирішили стати кулінаром? Де ви вчилися і отримували досвід?

Я починав готувати вдома, ще коли мені було 11 років. Ми тоді жили в Пітері. Це якраз були 90-ті роки, почалися перебої з продуктами. Я допомагав батькам з покупками, вистоював черги по 600-700 чоловік, записувався, купував продукти. І саме тоді мені стало цікаво готувати.

Коли мені було 13, ми переїхали з Пітера до Полтави, і в Україні теж були важкі часи. Навіть доводилося вдома готувати хліб. Батько помітив, що у мене виходить готувати краще, ніж у мами, і саме він наполіг на тому, щоб я вступив до технікуму – за фахом технолог громадського харчування. Мені тоді було 15 років. Після технікуму я відучився в Полтавському інституті споживчої кооперації.

Фото: пресс-служба СТБ

Потім, в 25 років, поїхав до Школи вин і високої гастрономії "Ностальжі" в Москві. Відучився з Патріком Пажесом – це друг легендарного Поля Бокюза, і він тоді прищепив мені інтерес до французької кухні. Пізніше мені пощастило працювати з французьким кухарем Жеромом Лорьє – це потомствений кухар в третьому поколінні. Він дав мені дуже багато базових понять. Але я завжди мріяв отримати справжню освіту – справжню для мене.

Накопичивши трохи грошей, я вступив до Інституту Поля Бокюза на інтенсив для шеф-кухарів. І сьогодні кожен рік я продовжую навчатися, їжджу на стажування до кращих ресторанів світу (за рейтингом The World's 50 best restaurants). Важливо бачити, як готують різні шефи, як працюють різні руки.

Що для вас означає статус судді "МайстерШеф. Професіонали"?

Звісно, я був дуже радий, що мені запропонували стати суддею. Популяризація нашої професії просто необхідна. Дуже багато кухарів десь в глибинках не замислюються про якісь глобальні речі, про тренди, які є в кулінарному світі.

Фото: пресс-служба СТБ

Наприклад, на кастинг всі звикли готувати лосось. Чому б не подати той же звичний короп в якомусь незвичному баченні? У нашому Чорному морі водиться багато прекрасної риби, а на кастинг все одно несуть лосось. Щоб відкрити очі на кухарську професію, щоб свіжим поглядом побачити власні українські продукти, щоб популяризувати саму професію кухаря – заради цього ми зібралися на проекті.

Як ви уявляли собі роботу над "МайстерШеф"?

Мені раніше здавалося, що на проекті є більше зв'язків і взаємодії з учасниками. Мені хотілося більше з ними спілкуватися у вільний від конкурсів час. Цього не вистачало, але такі правила шоу. Суддя повинен залишатися об'єктивним і відстороненим.

Нагадаємо, раніше суддя "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво склав список своїх улюблених кулінарних книг. А Ліза Глинська розповіла про нову для себе роль судді "МайстерШеф".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів