Замість тальятелле ви можете використовувати будь-яку іншу пасту з твердих сортів пшениці.
Паста з креветками по-італійськи
Складові:
- 350 г креветок
- 250 г сухої пасти тальятелле
- 1 шт. ріпчастої цибулі
- 1 солодкий червоний перець
- 1 солодкий жовтий
- 3 ст.л. оливкової олії
- 250 г грибів (печериць, лисичок або опеньків)
- 2 зубчики часнику
- 400 г нарізаних консервованих помідорів без шкірки
- 150 г консервованої кукурудзи
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ч.л. свіжого чебрецю
- 1 стакан світлого пива
- 1 пучок зелені петрушки
- кілька гілочок базиліка
- сіль, мелений чорний перець
Рецепт приготування:
1. Цибулю почистити. Солодкий перець розрізати, видалити насіння і перегородки. Дрібно нарізати овочі і обсмажити їх на рослинній олії до м'якості.
2. Гриби помити і нарізати скибочками. Часник почистити і дрібно порубати. Гриби і часник змішати з цибулею і перець. Смажити все разом ще 3-5 хвилин.
3. Консервовані помідори змішати з томатною пастою і листочками чебрецю, додати до грибної суміші, перемішати. Влити пиво, посолити і поперчити. Тушити на слабкому вогні 5-10 хвилин, помішуючи, поки соус не загусне.
4. Покласти в соус креветки і кукурудзу, дати закипіти і готувати 2-3 хвилини.
5. Відварити тальятелле у великій кількості підсоленої води, відкинути на друшляк.
6. Як тільки вода стече, додати пасту в соус разом з нарізаною зеленню. Довести до кипіння.
7. Перекласти блюдо на підігріті тарілки і подавати. За бажанням пасту можна посипати тертим пармезаном.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом минестроне з беконом. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати курячі ніжки в грецькому стилі.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями в томатному соусі: