Якщо ви ніколи не святкували Горіховий Спас, який буде 29 серпня, то час у цій справі дебютувати. Цього дня заведено готувати і пригощати близьких ароматною випічкою з горіхами. Які це будуть горіхи – не принципово. Одним з найвдаліших варіянтів може стати тарт з горіхами і шоколадом. Кількість інгредієнтів для начинки вибирайте на свій смак, але що більше буде горіхів, то, звісно, смачніше.
Тарт з горіховою начинкою
Інгредієнти для тіста:
- 200 г борошна
- 1 ст. л. цукру
- Сіль
- 100 г масла
- 1 жовток
- 3 ст. л. сметани
Для начинки:
- 500 г волоських горіхів горіхів
- 200 г темного шоколаду
- 300 г цукру
- 2 яйця
- Сік і цедра 1 лимона
- 3 ст. л. сметани
Спосіб приготування:
- Насипати в миску просіяне борошно і сіль. Додати нарізане кубиками вершкове масло і розтерти пальцями в крихту.
- Додати всі інші інгредієнти, замісити тісто і поставити його до холодильника на 30 хвилин. Розкачати, викласти в форму і сформувати бортики.
- Очищені волоські горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту. Додати цукор, яйця, лимонний сік, дрібно натерту цедру і сметану. Добре перемішати.
- Розтопити шоколад і додати в горіхову суміш, перемішати.
- Вилити начинку в підготовлену основу, розрівняти силіконовою лопаткою.
- Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці, поки начинка і тісто не підрум'яняться.
- Перед подачею горіховий тарт остудити.
Рецепт ніжного кіша з тунцем і шпинатом дізнаєтеся з відео.
До свята можна спекти ароматне печиво з горіхами – рецепти знайдете тут.
Читайте також: