Якщо ви любите азіатську кухню, приготуйте смажені баклажани з пряним соусом з імбиру, меду та часнику.
Медово-часникові баклажани
Інгредієнти:
- 2 баклажана
- 5 ч.л. меду
- 2-3 зубчики часнику
- 2 см кореня імбиру
- 1 лимон
- оливкова олія – за смаком
- сіль за смаком
- інші спеції – за смаком
- кунжут
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баклажани нарізати великими шматками (можна уздовж), підсмажити на оливковій олії з двох сторін.
- В окремій сковороді в оливковій олії підсмажити заздалегідь роздавлений часник (буквально пару секунд), додати очищений від шкірки і тертий корінь імбиру, мед, сік одного лимона, сіль та інші прянощі.
- Додати трохи води, перемішати і покласти готові шматочки баклажана.
- Тримати на невеликому вогні, помішуючи, близько 10 хвилин, щоб баклажани ввібрали соус.
- Посипати кунжутом і подавати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Окрім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися від нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: