Салат з груші і сиру – це дуже смачно! Сир Дор блю добре підкреслює гоструватий смак листя руколи, а груша додає салату соковитості. Ідеальні заправки для такого салату – оливкова олія, сік лимона, гірчично-медові соуси.
Дивіться відео, як приготувати салат Кобб:
Тих, хто худне, порадує факт низької калорійності руколи: в 100 г – всього 25 ккал.
Салат з груші з блакитним сиром і руколою
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 великий пучкок руколи
- 1 стигла груша з щільною м'якоттю
- 100 г сиру Дор блю або будь-якого іншого сиру з блакитною пліснявою
- Жменя смажених горіхів – кешью, волоських або кедрових
- Оливкова олія
- Світлий бальзамічний оцет
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Рукколу замочити на півгодини в холодній воді, помити і обсушити.
- Грушу почистити і нарізати кубиками або тонкими скибочками.
- Викласти на тарілку зелень, зверху розкласти шматочки груші і блакитного сиру. Додати горішки.
- Посипати салат сіллю і перцем, збризнути оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Секрети приготування салату з груші з сиром
- Для салату краще брати сорт сиру з яскравим, виразним смаком і ароматом: наприклад, рокфор, горгонзолу або Дор блю.
- У салати з грушею і сиром часто додають зелень, а іноді і цибулю (червону, білу, порей).
- Якщо використовується виноград, краще брати червоний, не надто солодкий.
- Для створення заправки можуть використовуватися оливкова олія, винний оцет, бальзамічний оцет, біле вино, лимон, чорний перець, іноді – гірчиця з медом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з груші з сочевицею. "Сьогодні" також писали, як зробити салат з груші з гранатом і сиром.