Сезон інжиру починається влітку і триває до середини осені. Цей фрукт буває зеленого, фіолетового і жовтого кольорів. З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино.
Дивіться відео, як законсервувати інжир з динею:
Оскільки свіжий інжир має м'який і нейтральний солодкий смак, він відмінно доповнює насичені сири і витримані окости (прошуто, серано).
Салат з інжиру з прошуто і сиром
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- Свіжий інжир – 5 шт.
- Рукола або салатний мікс – 1 пучок
- Блакитний сир або свіжий козячий сир – 100-150 г
- Пармська шинка, прошуто або хамон – 75 г
- Горіхи – жменя
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Мед – 2 ч.л.
- Лимонний сік – 1-2 ч.л.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Інжир помити і розрізати на 4-8 частин.
- Руколу крупно нарізати або порвати руками.
- Шинку злегка підсмажити на сковороді без жиру, щоб вона дала аромат.
- Горіхи підсушити в духовці або на сковороді.
- Змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і сіль для заправки.
- Викласти на тарілку руколу, шинку, горіхи, інжир, нарізаний сир, заправити і перемішати.
- Подавати салат з інжиром відразу ж після приготування.
Чим корисний інжир
Це відоме джерело вітамінів і мікроелементів. Зокрема, в ньому в достатній кількості містяться вітаміни групи В, А, С, К, Е і бета-каротин, а також мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор і залізо, завдяки чому ми отримуємо всі необхідні компоненти для нормальної роботи організму і міцного імунітету.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом апетитної закуски з інжиру від Тетяни Литвинової. "Сьогодні" також писали, як приготувати м'ясний рулет з інжиром і волоськими горіхами.
Читайте також: