I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Панна котта у склянці: рецепт італійського десерту з полуницею

Прикрасьте готовий десерт листочками м'яти і кокосовою стружкою

Полунична панна котта – елегантний і освіжаючий десерт, який ідеально підходить для літніх днів. Це прекрасний варіант, якщо ви чекаєте гостей, тому що ви можете приготувати точну кількість порцій.

Дивіться відео, як відрізнити нітратну полуницю від натуральної:

Реклама

Класична італійська панна котта готується дуже просто. Вам потрібно буде лише почекати, поки желе застигне.

Читайте також:
Десерт з малиною

Панна котта з полуницею

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Для вершкового желе:

Реклама
  • 200 мл молока
  • 200 мл вершків для збивання
  • 1 ст.л. порошкового желатину без гірки
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Для полуничного соусу:

  • 450 г свіжої полуниці
  • 2 столові ложки води
  • 1/3 склянки (70 г) цукру

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть желатин в 2 столових ложках холодної води і дайте йому набрякнути протягом 5-10 хвилин.
  2. У середній каструлі доведіть вершки, молоко і цукор до кипіння на середньому вогні (не кип'ятіть). Коли цукор розчиниться, зняти з вогню і додати екстракт ванілі. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед додаванням желатину.
  3. Додайте желатин в молочну суміш і перемішайте до повного його розчинення. Налийте вершкове желе в келихи ємністю 150 мл і поставте в холодильник на кілька годин. Щоб зробити десерт красивішим, ви можете поставити ємності застигати під кутом.
  4. Для приготування соусу промийте полуницю, обсушити і видаліть листя. Розріжте полуницю на четвертинки. У невелику каструлю покладіть полуницю, цукор і воду. Доведіть до кипіння і негайно зніміть з вогню.
  5. Перелийте в чашу блендера або кухонного комбайна і збийте до отримання однорідної маси. Протріть через сито, щоб видалити насіння. Накрийте соус кришкою і дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник.
  6. Перед подачею вилийте полуничний соус на панна котту і подавайте.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати панна котту з полуничним желе. Крім цього, ми розповідали, як легко дістати панна котту з формочок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти