Сирна паска на Великдень з вишнею, вимоченою в коньяку, виходить шалено смачною і ароматною. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде дві невеликих паски вагою по 430 г кожен. Замість ягідних цукатів ви можете взяти апельсинові, лимонні або ананасові.
Сирна паска з вишнею
Інгредієнти:
- Цукати з вишні – 120 г
- Коньяк – 3 ст.л.
- Пшеничне борошно – 330 г
- 7 г (1 ч.л.) сухих активних дріжджів (або 25 г свіжих)
- Молоко – 60 мл
- Цукор – 150 г
- Сир (9-18% жирності) – 250 г
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Ванільна есенція або ванільний цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
Рецепт приготування:
- Цукати з вишні нарізати дрібними шматочками і залити коньяком в мисці. Дати постояти протягом години, час від часу перемішуючи.
- Приготувати опару. Для цього розчинити в теплому молоці дріжджі і 1 ч.л. цукру, додати 30 г борошна і перемішати до однорідності. Накрити і поставити в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин, поки опара не збільшиться в об'ємі майже вдвічі.
- Покласти в миску сир, додати опару, яйця, цукор, розтоплене масло, ваніль і сіль. Збити до однорідності. В кінці додати вишню.
- Поступово всипати просіяне борошно і замісити дуже густе липке тісто. Накрити плівкою і поставити в тепле місце підходити на півтори години.
- Тісто, що підійшло обмяти, розділити на частини і покласти в форми, наповнюючи не більше ніж на дві третини.
- Поставити форми в тепле місце і дати тісту підійти протягом ще 45 хвилин.
- Переставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати до сухої зубочистки, близько 40-50 хвилин. Готові паски прикрасити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Ми також розповідали, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.
Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: