Головна Сьогодні

Печиво на Новий рік: кураб'є з ягідним джемом

Замість джему ви можете наповнити печиво розтопленим шоколадом

Печиво з джемом. Фото: depositphotos.com
Печиво з джемом. 
Фото: depositphotos.com

На Новий рік і Різдво традиційно готують смачну солодку випічку: фруктові кекси, штоллени та печиво. Ми розповімо, як зробити смачне домашнє печиво з ягідною начинкою. Воно може зберігатися в коробці близько двох тижнів, залишаючись м'яким і розсипчастим.

Печиво з джемом 

Інгредієнти на 18-20 штук: 

  • 100 г вершкового масла (82% жирності)
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 білок
  • 200 г борошна
  • щіпка морської солі
  • 1/2 стручка ванілі (за бажанням)
  • 3-4 краплі мигдальної есенції (за бажанням)
  • густий ягідний джем – для начинки

Рецепт приготування: 

  1. Деко застелити папером для випічки.
  2. Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою в кухонному комбайні, додати білок, знову збити. Всипати борошно, додати сіль, вміст стручка ванілі або мигдалеву есенцію, збивати доти, доки тісто не почне збиратися в кулю навколо ножів.
  3. Замісити тісто, сформувати з нього кулю і залишити на 10 хвилин.
  4. Скачати з тіста кульки, в яких зробити заглиблення за допомогою пальця, викласти печиво на підготовлений лист і прибрати в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 190 градусів.
  5. Випікати печиво на верхньому рівні в попередньо розігрітій духовці 6-8 хвилин, дістати, знову зробити заглиблення пальцем або ручкою ложки, повернути в духовку і випікати ще 6-8 хвилин. Печиво має підрум'янитися знизу і залишитися світлим зверху, чим довше воно випікається, тим більша ймовірність того, що з'являться тріщинки.
  6. Гаряче печиво посипати просіяною цукровою пудрою, заглиблення заповнити джемом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділилися рецептом смачного десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.

Напомним, ранее сайт "Сегодня" делились ререцептом смачного десерту з вівсяним печивом ченьем. Мы также писали, как як приготувати смачне пісне печиво нье. Кроме этого, мы рассказывали, как сделать пепечиво з житнього борошна  уки по рецепту Валентины Хамайко.

Дивіться відео, як приготувати смачну сирне печиво:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь