I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Перепели в гранатовому соусі: рецепт дня

Готуємо смажених перепілок з соком і зернами граната

Смажені перепілки в гранатовому соку – це дуже смачна страва, яка підійде як для святкового столу, так і для звичайної родинної вечері.

Дивіться відео, як вибрати якісний гранатовий сік:

Реклама

Птиця, приготовлена за нашим рецептом, виходить ніжною, ароматною і соковитою. Готових перепілок можна подати на подушці з руколи, прикрасивши дольками томата чері і поливши гранатовим соусом.

Перепілки в гранатовому соусі

Реклама

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 перепілки
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 невелика цибулина, очищена і нарізана
  • 1 невеликий помідор, очищений і нарізаний
  • 2-3 гілочки петрушки, нарізаної
  • 2/3 чашки курячого бульйону
  • Насіння 1 граната
  • Сіль і мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Перепелів помити і витерти насухо паперовими рушниками. Щоб тушки швидше приготувалися, їх можна розрізати навпіл.
  2. Обсмажити перепелів на оливковій олії у великій сковороді на середньому вогні до рум'яної скоринки. Відкласти в сторону.
  3. У тій же сковороді обсмажити цибулю до м'якості на слабкому вогні. Додати помідор і зелень. Готувати ще 3 хвилини.
  4. Влити в сковороду бульйон, посолити і поперчити. На середньому вогні довести до кипіння. Додати насіння граната, відклавши трохи для подачі.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму, повернути перепілок на сковороду, накрити кришкою і тушкувати до готовності 15-20 хвилин.
  6. Знову перекласти перепелів на тарілку і накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
  7. Соус процідити і випарувати на середньому вогні, поки він трохи не загусне. Це займе близько 20 хвилин. За необхідності посолити і поперчити.
  8. Подавати перепелів разом з соусом і зернами граната, що залишилися.

Як почистити гранат швидко і без бризок

  • Помийте фрукт і обсушіть його кухонним рушником.
  • Зріжте ножем верхівку з хвостиком так, щоб в зрізі з'явилися білі прожилки.
  • Зробіть невеликі надрізи уздовж граната, бажано уздовж цих світлих прожилок.
  • Переверніть гранат зрізом вниз. Візьміть столову ложку і почніть постукувати по шкірці. Постукування повинні бути помірними і рівномірними по всій поверхні граната. Так гранатові зерна почнуть самі сипатися в посудину без будь-яких пошкоджень.
  • Також гранат можна покласти в невеликий целофановий пакетик перед тим, як почати стукати по ньому ложкою. Це врятує вас від випадкових бризок. Всього 30 секунд – і всі зерна в тарілці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з авокадо з ожиною і зернами граната. "Сьогодні" також ділилися рецептом шашлику в гранатовому соусі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти