I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Плюшки з яблуками і англійським кремом: рецепт від Тетяни Литвинової

Кулінарний експерт поділилася рецептом дуже смачної домашньої випічки

Не знаєте, що спекти до чаю? Приготуйте солодкі булочки з домашнього листкового тіста з карамелізованими яблуками і англійським кремом за рецептом Тетяни Литвинової.

Плюшки з яблуком і англійським кремом

Реклама
Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вода – 280 мл
  • Сіль – 12 г
  • Цукор – 75 г
  • Свіжі дріжджі – 20 г
  • Вершкове масло для шарування – 300 г
  • Борошно – для підсипання
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

Реклама
  • 2-3 солодких яблука
  • 30 г вершкового масла

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 100 гр цукру
  • 6 жовтків

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Готуємо тісто. Масло розтоплюємо в духовці до рідкого стану. У теплу воду додаємо цукор і перемішуємо (вода не повинна бути гарячою!) Додаємо дріжджі, розмішуємо. Потім додаємо розтоплене вершкове масло. Поступово, але швидко підмішуємо просіяне борошно.
  2. У процесі додавання борошна додаємо сіль. Робимо швидкий заміс – за 2-3 хвилини. Формуємо з тіста кулю, кладемо її в миску, накриваємо плівкою. Ставимо тісто в тепле місце до збільшення в об'ємі вдвічі.
  3. Коли тісто підійде, викладаємо його на пергамент і розрізаємо глибоким хрестом. Розгортаємо руками за кінці. Формуємо квадрат. Посередині тісто має бути товстіше – це буде платформа для масла. Прибираємо пергамент з тістом до холодильника на 30 хвилин.
  4. Готуємо вершкове масло для шарування: обертаємо масло плівкою і відбиваємо качалкою в коло такої ж форми, як потовщення в центрі тесту.
  5. Через 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника, на платформу в центрі кладемо масло, накриваємо його тонкими краями квадрата. Перевертаємо швом вниз і починаємо розкочування тіста – від себе вгору і вниз до товщини в 1 см.
  6. Повертаємо тісто 90 градусів проти годинникової стрілки, складаємо втричі, спочатку праву частину, потім ліву – край до краю.
  7. Обертаємо плівкою і кладемо на 15 хвилин до морозилки, потім на 15 хвилин до холодильника.
  8. З моменту розкочування тіста повторюємо процес ще тричі. Після останнього загортаємо тісто в плівку, кладемо до холодильника на 30 хвилин. Потім ділимо тісто на частини.
  9. Якщо залишилися сили, готуємо начинку і випікаємо "плюшки". Для цього 2-3 солодких яблука нарізаємо кубиком і карамелізуємо з 30 г вершкового масла. Тетяна готує начинку без цукру.
  10. Молоко закип'ятити. Поставити парову баню. Яйця з'єднати з цукром, можна віночком в цій же мисці. Коли молоко закипить, додати близько 150 мл в суміш, помішуючи, потім потихеньку влити решту і готувати 10-15 хвилин на паровій бані, постійно помішуючи. Температура готового крему – не більше 82 градусів. Обережно, якщо перегріється, може згорнутися.
  11. Розкачати тісто, кондитерським кільцем діаметром 10 см вирізати кола, якщо такого немає, беремо чашку і видавлюємо. Готові яблука відкиньте на сито і дайте стекти рідини (20 хвилин).
  12. У центр кожного кола покладіть по 2 ст.л. начинки. Потім за допомогою насадки на кондитерський мішок проткніть в центрі отвір у другому колі і накрийте начинку. Придавите акуратно пальцями, щоб добре з'єднати їх між собою. Тісто підніматиметься і може розірвати з'єднання. Потім за допомогою цього ж кільця, зачистіть коло, обрізавши нерівності, щоб воно знову стало рівним.
  13. Перекладіть на пергамент, дайте підійти тісту 10-15 хвилин і випікайте при температурі 200 градусів 20-25 хвилин в розігрітій духовці. Після того, як дістанете готові плюшки, в отвір видавіть крем за допомогою кондитерського мішка і довгої насадки для еклерів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні рогалики з маком і горіхами. "Сегодня" також розповідали, як приготувати слойки з яблуками і сиром.

Дивіться відео, як приготувати сіннабони з корицею:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти