Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Майже ткемалі: як зробити і законсервувати сливовий соус

Покроковий рецепт сливового соусу на зиму


"Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Соус зі слив на зиму: як зробити його правильно і смачно? Пропонуємо вам рецепт від телеведучого Сергія Лівадного.

Рецепт сливового соусу

  1. Візьміть кисло-солодкі сливи, помийте і відправте їх в окріп. Варіть протягом 5 хвилин. Злийте воду і протріть сливи через металеве сито. Кісточки та шкірку викинете. Це потрібно, щоб консистенція соусу була максимально однорідною.
  2. Додайте очищений і дрібно нарізаний часник. На 1 кг слив нам знадобиться 4 зубчики. Потім додайте пучок подрібненої петрушки, 1 чайну ложку прованських трав, 0.5 чайної ложки меленого перцю, 1 чайну ложку солі і 1 чайну ложку цукру. При необхідності влийте трохи води.
  3. Потім поставте сливове пюре з прянощами на водяну баню. Варіть впродовж 20-30 хвилин.
  4. Тим часом простерилізуйте банки і кришки.
  5. Перекладіть соус в банки і закатати на зиму.

На замітку: Зберігатися такий соус може протягом 2 років. Це хороша альтернатива будь-якому магазинному кетчупу або соусу, спробуйте!

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати соус болоньєзе від Джеймі Олівера. Ми також ділилися рецептами соусу бешамель.

Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв