Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Пісна випічка з яблуками: три прості рецепти з фото

Рецепти смачної випічки з яблуками без додавання молочних продуктів і яєць

Пісний яблучний пиріг Фото: freepik.com
Пісний яблучний пиріг
Фото: freepik.com

Піст Петра і Павла 2019 пройде з 24 червня по 11 липня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю та молочні продукти. Але якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю, забувши про вершкове масло і яйця, приготуйте апетитну пісну віпечку з яблуками за нашими рецептами.

Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з родзинками:

До речі, альтернативою курячим яйцям у випічці можуть стати рослинні інгредієнти. Якщо 1 ст.л. насіння льону подрібнити в пил в кавомолці, додати 3 ст.л. води і збити вінчиком або вилкою, вийде клейка суміш, здатна замінити 1 яйце. У деяких видах випічки яйця можуть замінити перестиглі банани: 1/2 банана дорівнює 1 яйцю.

Пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт

apple-pie-520646_960_720
Закритий пісний яблучний пиріг
Фото: pixabay.com

Складові:

Для тіста:

  • 3 склянки борошна
  • 2 чайні ложки крупної солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 склянки рослинного масла
  • 1/2 склянки води

Для начинки:

  • 3 столові ложки борошна, плюс ще трохи для присипки
  • 6 яблук різних сортів (близько 1.5 кг), очищених і нарізаних скибочками
  • 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1/4 склянки цукру, плюс для посипання
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/8 чайної ложки крупної солі

Рецепт приготування:

  1. Перемішайте борошно, сіль і цукор. Зробіть лунку в центрі, додайте олію і воду. Замісіть тісто і розділіть його на дві частини. Накрийте плівкою і розкачайте кожну частину в коло діаметром 33 см. Дайте тісту постояти 30 хвилин.
  2. Викладіть один пласт тіста у форму для випічки діаметром 23 см, сформуйте бортики.
  3. У великій мисці змішайте яблука, лимонний сік, цукор, корицю, сіль і борошно. Викладіть начинку на тісто, змастіть краю водою. Накрийте другим шаром тіста. Підверніть і защипайте краї. Зробіть виделкою кілька отворів для виходу пари. Змастіть водою і присипте цукром, бажано коричневим.
  4. Відправте пиріг в розігріту до 200°С духовку і запікайте, поки він не підрум'яниться, близько 20 хвилин. Зменшіть температуру до 175 градусів і випікайте ще близько години.
  5. Дістаньте пиріг з духовки і повністю його остудіть. Розрізати його можна не раніше, ніж через 3-4 години після випічки.

Пісна галета з яблуками

7f3adbe6011e7ec203cdc85a53ec2e2a
Галета з яблуками і родзинками
Фото: petit-furia.livejournal.com

Складові:

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л.
  • 1/2 склянки гарячої води
  • 1/2 склянки рафінованої олії

Для начинки:

  • 2 великих яблука
  • суміш сухофруктів
  • 1-2 ст.л. цукру
  • кориця

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач. У склянку з маслом налити гарячу воду, вилити в борошняну суміш. Ретельно перемішати і замісити щільне, щоб не липло до рук тісто. Розкачати його в коло товщиною приблизно 0,5 см.
  2. Сухофрукти замочити у воді на 15 хвилин, яблука почистити і порізати тонкими скибочками.
  3. Викласти яблука на тісто, відступаючи від країв на кілька сантиметрів. Зверху розкласти сухофрукти, посипати цукром і корицею, краю загорнути всередину внахлест.
  4. Випікати галету до золотистого кольору в розігрітій до 200 градусів духовці. Це займе близько 30-40 хвилин. Готовий десерт можна за бажанням посипати цукровою пудрою.

Пісна шарлотка з яблуками

ofn9ug0
Пісна шарлотка з яблуками
Фото: Valeria_aksakova / Freepik

Складові:

  • 1 стакан пшеничної муки
  • 1 стакан кукурудзяної муки
  • 1 стакан яблучного соку
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки рослинного масла
  • чайна ложка соди, кориця або цедра лимона за смаком
  • 3 яблука

Рецепт приготування:

  1. Яблука помити, почистити і видалити серцевину. Розрізати кожен фрукт на шість часточок.
  2. Приготувати тісто. Змішати в мисці всі сухі інгредієнти: обидва види борошна, цукор, соду і корицю.
  3. Потім до сухих інгредієнтів додати рослинне масло і яблучний сік. Все ретельно перемішати. Має вийти тісто за консистенцією, як на оладки.
  4. Форму для випічки змастити маслом, вилити в неї все тісто. Зверху на тісто викласти часточки яблук.
  5. Пиріг злегка присипати цукром. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Пиріг можна прикрасити мигдальними пластівцями перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з вишнями.

Всі подробиці в спецтемі Різдвяний піст: правила харчування та рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів