Яєчня "в хмарі" – справжній хіт соцмереж, який безперечно вартий того, щоб звернути на нього увагу.
Концепція цієї страви дуже проста: потрібно лише добре збити яєчні білки, а потім зробити з них "гніздечка" для яєчних жовтків. Після цього деко з яєчнею слід помістити до духовки і запікати, поки яєчні білки не підрум'яняться, а жовтки не "схопляться".
Яєчня в "хмарі" за 15 хвилин
Інгредієнти на 4 порції:
- 8 яєць
- 1 столова ложка тертого сиру пармезан
- 1/2 чайної ложки солі
- мелений чорний перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С. Застеліть деко пергаментним папером.
- Акуратно розділіть яйця на білки і жовтки. Яйця повинні бути дуже свіжими, інакше жовток розтечеться.
- Покладіть яєчні білки до чистої миски і збийте до м'яких піків. Додайте сіль і тертий пармезан. Обережно перемішайте рухами від низу до верху за допомогою силіконової лопатки.
- Розділіть білки на 8 частин і викладіть їх на деко. Зробіть в центрі невеликі лунки. Помістіть яєчний жовток в кожну лунку.
- Якщо ви любите рідкі жовтки, випікайте протягом 8-10 хвилин, а якщо хочете, щоб вони добре схопилися, то 14-16 хвилин.
- Присипте сіллю і перцем. Подавайте страву гарячою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати на сніданок французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом пишного омлету від Євгена Клопотенка. Крім цього, ми розповідали, як приготувати омлет з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії зробили рекордний омлет з 10 тисячі яєць.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані огірки з омлетом: