Пожарські котлети відрізняються соковитістю і хрусткою скоринкою. Вони готуються з курки і їх панірують у сухарях з білого хліба. На гарнір до Пожарських котлет можна подати зелений горошок, квасолю, цвітну капусту, попередньо зварені і заправлені олією, а також смажену картоплю.
Пожарські котлети
Складові:
- 1 курка вагою близько 1 кг
- 100 г білого хліба
- 1/2 склянки молока
- панірувальні сухарі
- 4-5 ст.л. олії
Рецепт приготування:
- Випатрану і обпалену курку помити, відокремити разом зі шкірою м'ясо від кісток. Пропустити через м'ясорубку.
- Додати замочений в молоці хліб, ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати трохи розігрітого масла, посолити і ретельно перемішати.
- Готовий фарш обробити у вигляді невеликих котлет і обваляти в панірувальних сухарях.
- Підготовлені котлети обсмажити на олії з обох боків на розігрітій сковороді, протягом 4-5 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
- Потім сковороду з котлетами поставити на 5 хвилин в духовку або накрити кришкою і залишити на деякий час на слабкому вогні.
- Подаючи на стіл, готові котлети перекласти на тарілку і полити розтопленим маслом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу. Крім цього, ми писали, як приготувати котлети з картоплі з лососем і горошком.
Дивіться відео, як вибрати якісний фарш: