Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Прісне і дріжджове: як приготувати листкове тісто

Молоко охолоджуємо, тісто вимішуємо, доки не почне відходити від стінок посуду, і чотири рази ставимо в холодильник

Листкове тісто потрібно розкачати декілька разів Фото: depositphotos.com
Листкове тісто потрібно розкачати декілька разів 
Фото: depositphotos.com

Приготоване листкове тісто можна використовувати відразу, а можна упакувати в пакет або харчову плівку і заморозити. З нього вийдуть смачні домашні круасани, листкові пиріжки, торт "Наполеон", "равлики з родзинками", слойки з шоколадом, абрикосами або грушами.

Листкове прісне тісто

 

depositphotos_4471785_m-2015
Прісне листкове тісто
Фото: depositphotos.com

 

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 50 г вершкового масла
  • 125 мл холодного молока
  • 125 г мл холодної води
  • 350 г вершкового масла 82%

Рецепт приготування:

  1. Змішайте борошно, сіль, масло (50 г), молоко і воду. Замішуйте тісто, доки воно не буде відставати від стінок посуду.
  2. Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Покладіть в миску, посипану борошном, приберіть в холодильник під плівку мінімум на 30 хвилин.
  3. Масло розкачайте в квадрат завтовшки 1 см. Тісто розкачати від центру в 4 напрямках. На нього викладіть масло, накрийте внапуск вільними кінцями тіста.
  4. Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку у вигляді прямокутника 25х70 см, далі складіть тісто втричі, розгорніть на 45°С, ще раз розкачати і складіть втричі. Приберіть в холодильник під плівку на 30 хвилин.
  5. Розгорніть знову на 45°С, виконайте попередню процедуру, знову поставте в холодильник на 30 хвилин. Повторіть подвійне розкочування і відпочинок в холодильнику ще раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Листкове тісто дріжджове

 

depositphotos_5050389_m
Листкове дріжджове тісто
Фото: depositphotos.com

 

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 125 г холодного масла
  • 125 г холодної води
  • 200 г вершкового масла 82%

Рецепт приготування:

  1. Змішайте борошно, свіжі дріжджі, сіль, цукор, яйце, молоко і воду. Замісити тісто так, доки воно не буде відставати від стінок посуду.
  2. Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Покладіть в миску, злегка посипану борошном, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на 12 годин.
  3. Вершкове масло розкачайте в квадрат, товщиною 1 сантиметр. Тісто розкачати в чотирьох напрямках, починаючи від центру, де вирізаний хрест. Потім на центр викладіть пласт масла, накрийте його внапуск вільними кінцями тіста.
  4. Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку в прямокутник 20х60 сантиметрів, потім складіть тісто втричі.
  5. Накрийте плівкою, приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
  6. Потім тісто розгорніть на 45 градусів і ще раз розкачати у вигляді прямокутного пласта 20х60 сантиметрів, ще раз складіть втричі.
  7. Накрийте плівкою, приберіть в холодильник знову на 20-30 хвилин.
  8. Повторіть розкочування і підйом в холодильнику ще раз.

Нагадаємо, раніше ми ділилися кращими рецептами тіста для вафель. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати тісто для солодкого рулету. Окрім цього, ми повідомляли, як приготувати ідеальне пісочне тісто.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів