Головна Сьогодні

Просто і смачно: літній кіш з кабачками і сиром

Такий пиріг можна приготувати на сніданок

Кіш з кабачками. Фото: pixabay.com
Кіш з кабачками. 
Фото: pixabay.com

Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. У яєчно-молочну суміш додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо літній кіш з начинкою з кабачків.

Кіш з кабачками

Складові:

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 30 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1-2 ст.л. холодного молока

Для начинки:

  • 2 чашки подрібнених на терці кабачків
  • 4 збитих яйця
  • 150 мл вершків
  • 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, голландський, мармуровий)
  • сіль, перець – за смаком
  • мускатний горіх – за смаком


Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти в миску, додати нарізане вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Поставити його в холодильник на 30 хвилин.
  2. Дістати тісто з холодильника, розкачати, викласти у форму, надаючи вигляд кошика. Поставити в духовку, розігріту до 170 С, на 10 хвилин.
  3. Викласти в кошик з тіста добре віджаті кабачки. Полити сумішшю збитих яєць, прянощів і вершків. Посипати тертим сиром.
  4. Повернути пиріг в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб начинка схопилася. Перед подачею охолодити.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кіша з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати кіш з куркою і овочами

Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь