Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Простий лайфхак, який допоможе вам розкрити аромат спецій

Завдяки цій хитрості страви стануть запашнішими

Без спецій будь-яка страва може здатися прісною. Фото: pixabay.com
Без спецій будь-яка страва може здатися прісною. 
Фото: pixabay.com

Грамотне використання прянощів здатне кардинально змінити на краще смак і аромат найпростіших блюд. Спеції можуть і доповнювати, і відтіняти, і посилювати, і навіть змінювати смак тієї чи іншої їжі. Щоб розкрити аромат спецій, професійні кухарі радять прогрівати їх перед вживанням.

Для цього бажано використовувати досить маленьку, але важку каструльку з товстим дном. Вона обов'язково повинна бути сухою – без крапель води і жиру.

Спеції необхідно нагрівати на помірному вогні і постійно помішувати дерев'яною ложкою, щоб не спалити їх, інакше вони втратять свій смак і почнуть гірчити.

Для обсмажування спецій зазвичай достатньо кількох хвилин, але це залежить від виду прянощів, посуду і температури її нагрівання. Ви зрозумієте, коли прянощі будуть готові, – вони почнуть виділяти сильний аромат.

Після обсмажування спеції потрібно перекласти в тарілку, щоб вони злегка охолонули. Потім насіння можна подрібнити в ступці або кавомолці перед додаванням у блюдо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії . Сайт "Сьогодні" також ділився інструкцією, яка допоможе без проблем згорнути бісквітний рулет. 

Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції:

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів