На відміну від магазинного, домашній майонез – це смачний і корисний соус. Григорій Герман радить поекспериментувати і додати в майонез шматочки консервованого тунця, тайський соус шрірача або трохи рисового оцту або васабі.
Рецепт майонезу від Григорія Германа
Складові:
- Яйце куряче – 1 шт. або 2 жовтки
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Масло рослинне рафіноване – 200 мл
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- вода кип'ячена
- Лимонний сік або оцет – 1 ст.л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Взяти яйце або два жовтки, відправити їх в посудину. Зручно брати ємність з високими бортами. Відправляємо до яйця або жовтків гірчицю, сіль і цукор.
- Збиваємо до однорідного стану (віночком або блендером). І беремо рослинну олію. Тут треба заздалегідь розмістити посудину на рівну, тверду поверхню. Так, щоб не їздила.
- Збиваючи, тонкою цівкою додаємо олію, буквально по крапельці ... У цей момент відбувається магія утворення емульсії. Це найважливіша частина приготування майонезу. Коли об’єм емульсії збільшиться вдвічі – перевіряємо, чи однорідна вона. Якщо так – збільшуємо "натиск" олії та продовжуємо збивати, доводячи жирність до шуканих 70 з плюсом відсотків. Саме стільки має бути в пристойному майонезі. Тепер додаємо лимонний сік або оцет. Збиваємо.
- Якщо майонез вийшов занадто густий – розбавляємо водою до потрібної консистенції. Масло робить майонез густішим. Вода – рідшим. Робимо, як подобається.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом майонезу від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати пісний майонез без яєць.
Дивіться відео, як приготувати смачні соуси до м'яса: