Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Рецепт ароматного лимонно-макового кексу до чаю

Мак і лимон – це класичне кулінарне поєднання

Фото: Pixabay

Дуже смачний, соковитий кекс з дивовижним ароматом лимона. Його головний секрет полягає в пропитці – сиропі на основі лимонного соку.

Лимонно-маковий кекс

Складові:

  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 3/4 чашки + 1 ст.л. нежирної сметани (200г)
  • 1,5 ч.л. ванільного екстракту
  • 2,5 чашки борошна (250 г)
  • 1 чашка + 1/4 чашки цукру (250 г)
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. соди
  • 5 ч.л. цедри лимона
  • 1/3 чашки маку (50 г)
  • 200 г вершкового масла

Для сиропу:

  • 1/2 чашки цукру (100 г)
  • 1/2 чашки свіжовичавленого соку лимона
  • 2 ст.л. лікеру лимончелло

Рецепт приготування:

  1. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром в пишний світлий крем.
  2. Додати по одному яйцю кімнатної температури, добре збиваючи після кожного додавання. Наприкінці покласти жовток і збити.
  3. Потім додати дрібно натерту цедру, ванільний екстракт і сметану, збити до об'єднання.
  4. Сухі інгредієнти (борошно, сіль, розпушувач і соду) просіяти, додати до них мак, перемішати і поступово додати в тісто, перемішуючи на низькій швидкості міксера.
  5. Тісто викласти у форму для кексу, попередньо змащену маслом. Випікати в розігрітій до 170 С духовці близько 45-55 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
  6. Поки кекс печеться, приготувати сироп: у ронделі нагріти лимонний сік, лікер та цукор. Нагрівати до розчинення цукру (кип'ятити не потрібно). Трохи остудити.
  7. Готовий кекс, трохи охолоджений, проколоти дерев'яною шпажкою в різних місцях і полити кекс сиропом у два прийоми. Перший раз використовувати половину сиропу. Дати кексу постояти хвилин 10 і полити (або змастити пензликом) сиропом. Дати повністю охолонути.
  8. За бажанням посипати готовий кекс цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як приготувати кекс з манго та вівсяними пластівцями. Ми також розповідали, як спекти мармуровий кекс від Олексія Суханова. До цього ж, ми ділилися рецептом швидкого шоколадного кексу в мікрохвильовці.

Дивіться відео, як приготувати морквяно-апельсиновий пиріг:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів