Класичний лимонний кекс до чаю від Ірини Чадєєвої, популярного блогера й автора кулінарних книг. Він виходить дуже м'яким і смачним, з ніжним цитрусовим ароматом.
Лимонний кекс
Складові:
- 200 г масла
- 150 г цукру
- цедра одного лимона
- 4 яйця
- 1 ч.л. коньяку
- 0.5 ч.л. розпушувача
Рецепт приготування:
- М'яке вершкове масло і цукор збийте в однорідну світлу масу. На максимальній швидкості це займе 2 хвилини. Бажано, щоб цукор розчинився.
- Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи, щоб маса загусла і була схожа на масляний крем.
- Всипте дрібно натерту цедру одного лимона, додайте чайну ложку коньяку. Додайте просіяне з розпушувачем борошно, розмішуючи міксером на низькій швидкості.
- Форму для кексу (прямокутну або круглу з отвором у центрі) змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.
- Випікайте при 180° С близько 40 хвилин, або поки зубочистка не виходитиме сухою з середини.
- Готовий кекс можна за бажанням посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом приголомшливого шоколадно-вишневого десерту від Лізи Глинської. Ми також писали, як приготувати грушевий кекс із цільнозернового борошна.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами: