Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Рецепт швидкого лимонного кексу до чаю

Смачна і проста домашня випічка

Лимонний кекс Фото: pixabay.com
Лимонний кекс
Фото: pixabay.com

Класичний лимонний кекс до чаю від Ірини Чадєєвої, популярного блогера й автора кулінарних книг. Він виходить дуже м'яким і смачним, з ніжним цитрусовим ароматом.

Лимонний кекс

Складові:

  • 200 г масла
  • 150 г цукру
  • цедра одного лимона
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. коньяку
  • 0.5 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування:

  1. М'яке вершкове масло і цукор збийте в однорідну світлу масу. На максимальній швидкості це займе 2 хвилини. Бажано, щоб цукор розчинився.
  2. Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи, щоб маса загусла і була схожа на масляний крем.
  3. Всипте дрібно натерту цедру одного лимона, додайте чайну ложку коньяку. Додайте просіяне з розпушувачем борошно, розмішуючи міксером на низькій швидкості.
  4. Форму для кексу (прямокутну або круглу з отвором у центрі) змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.
  5. Випікайте при 180° С близько 40 хвилин, або поки зубочистка не виходитиме сухою з середини.
  6. Готовий кекс можна за бажанням посипати просіяною цукровою пудрою.


Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом приголомшливого шоколадно-вишневого десерту від Лізи Глинської. Ми також писали, як приготувати грушевий кекс із цільнозернового борошна.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів