Рецепт макаронів по-флотськи з'явився приблизно в 50-х роках минулого століття, і з тих пір цю страву готують майже в кожній родині. Найчастіше яловичину відварюють, потім пропускають через м'ясорубку і обсмажують на сковороді разом з цибулею, а потім змішують з макаронами. Але є й інший варіант – з томатною пастою, більше схожий на італійський соус болоньєзе.
Макарони по-флотськи з томатною пастою
Складові:
- 300 г макаронів
- 600 г яловичого фаршу
- 2 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 зубчики часнику
- сіль за смаком
- 0.5 склянки гарячої води
Рецепт приготування:
- Відварити макарони в підсоленій воді.
- Цибулю почистити і дрібно нарізати, очищений часник розчавити.
- У сковороді розігріти олію і обсмажити овочі до м'якості, близько 5 хвилин. Додати яловичий фарш і готувати його 10-12 хвилин, весь час розбиваючи грудочки лопаткою.
- Додати томатну пасту, розведену у воді, посолити і поперчити за смаком, тушкувати ще 5-7 хвилин.
- В кінці покласти відварені макарони і готувати все разом впродовж 5 хвилин.
- Перед подачею на стіл макарони по-флотськи можна посипати тертим сиром і свіжою зеленню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати макарони з сиром за рецептом моделі Кріссі Тейге, а також ділилися рецептом спагетті карбонара від Гвінет Пелтроу.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: