Класична італійська лазіння дуже калорійна: вона готується з листів пасти з додаванням обсмаженого фаршу, мучного соусу бешамель і великої кількості сиру. Наша версія із запеченою цвітною капустою допоможе вам насолодитися смаком італійської страви без будь-яких наслідків для фігури.
Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:
При мінімумі калорій вони містять майже стільки ж білка, скільки і м'ясна. А додавання меленої кориці дарує лазіння приголомшливий аромат.
Лазанья з цвітною капустою і рікоттою
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 3/4 середньої головки цвітної капусти
- 2 ст.л. оливкового масла
- Сіль і мелений перець
- 1-2 ч.л. пластівців червоного перцю
- 225 г рікотти
- 2 столові ложки овочевого або курячого бульйону
- Дрібка кориці
- 3 чашки соусу марінара, бажано домашнього приготування
- 200-225 г листів лазаньї, не потребують варіння
- 1 чашка тертого пармезану
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 230 С. Застеліть деко пергаментним папером.
- Відріжте нижню частину качана цвітної капусти і видаліть листя. Розріжте цвітну капусту на скибочки товщиною близько 8 мм, щоб суцвіття по краях відвалилися.
- Перемішайте шматочки цвітної капусти з оливковою олією, сіллю і перцем за смаком. Викладіть на деко рівним шаром.
- Запікайте близько 15 хвилин, один раз перевернувши. Капуста повинна стати м'якою і злегка підрум'янитися.
- Дістаньте з духовки, перемішайте з пластівцями червоного перцю і відкладіть в сторону.
- Зменшіть нагрів духовки до 180 С.
- Змішайте сир рікотта, бульйон, корицю, сіль і перець за смаком. Відкладіть в сторону.
- Змастіть маслом прямокутну форму для запікання і викладіть ложку томатного соусу на дно. Покрийте шаром листів лазаньї. Намастіть рікоттою. Зверху знову помістіть шар цвітної капусти, а потім шар томатного соусу і шар пармезану.
- Повторіть шари, закінчуючи шаром пасти з томатним соусом і пармезаном.
- Накрийте форму для випічки фольгою і поставте в духовку.
- Запікайте 40 хвилин, поки лазанья не стане легко проколюватися виделкою.
- Розкрийте і, якщо хочете, запікайте ще 10 хвилин, поки верх не підрум'яниться.
- Дістаньте вегетаріанську лазанью з духовки і залиште на 5 хвилин перед подачею на стіл.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах.