"Курячі шашлики занадто прості і вже набридли? Обов'язково приготуйте сендвіч з куркою-гриль, пряними томатами і часниковим соусом айолі. Це прекрасна альтернатива не тільки звичному шашлику, а й будь-який шаурмі від будь-якого шеф-кухаря!", – написала фіналістка шоу "МастерШеф "в своєму Instagram.
Сендвіч-барбекю від Катерини Пєскової
Складові:
- тостовий хліб
- курячі стегна
- сир чеддер
- рукола
- помідори черрі
- перець чилі
- часник
- цукор, сіль, перець, орегано
- американська гірчиця;
- вершкове масло
- соус айолі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Готуємо топпінг. На вершковому маслі обсмажуємо часник і перець чилі. Додаємо помідори і приправляємо їх сіллю, цукром і орегано. Готуємо на невеликому вогні, поки томати не стануть м'якими.
- Змішуємо соус айолі і американську гірчицю. Як і з усім спеціями – пропорції на ваш смак. Якщо хочете більш свіжого смаку, замініть соус айолі грецьким йогуртом.
- Злегка маринуємо стегна в оливковій олії, приправивши їх сіллю та перцем. Смажимо на грилі до повної готовності. Паралельно можна підсушити тости. Готове м'ясо відокремлюємо від кісточки і ріжемо на невеликі шматочки.
- Збираємо сендвіч. На підсушені тости викладаємо рукколу, а потім м'ясо. Поливаємо все соусом і закриваємо скибочками сиру. Зверху йде топпінг з томатів, а потім знову трохи соусу і тост.
"Як і у всіх інших рецептах, ви можете експериментувати і міняти інгредієнти на свій смак. Наприклад, роблячи сендвіч гострішим і жирнішим. Або навпаки – свіжим і легким. Але в будь-якому випадку це вже не просто шашлик і аж ніяк не бутерброд. Це окреме, повноцінне блюдо", – порадила Катерина Пєскова.
Нагадаємо, раніше Катерина Пєскова поділилася рецептами яблучної вертути і шоколадних брауні з горіхами.