Якщо вам вже набрид традиційний шашлик зі свинячої шиї, приготуйте кебаб в карибському стилі – з шматочками манго і цитрусовим маринадом.
Курячі шашлички з манго
Складові:
- 600 г філе курячих грудок або стегенець
- 2 манго, очищених і нарізаних великими кубиками
Для маринаду:
- дрібно натерта шкірка 1 лайма
- 2 ст.л. соку лайма
- 1 ч.л. рому, коньяку або хересу
- 1 ст.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. кориці
Рецепт приготування:
- Курку помити і нарізати кубиками близько 2 см.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду, додати шматочки курячого філе і ретельно перемішати. Залишити в холодильнику мінімум на 1 годину (можна на ніч).
- Духовку розігріти до 180 С.
- Курку насадити на шампури (або на дерев'яні шпажки), чергуючи з кубиками манго.
- Готувати кебаб на добре розігрітому вугіллі протягом 15-20 хвилин, час від часу повертаючи шампури і змащуючи курку і манго маринадом. Слідкуйте, щоб шматочки манго не підгоріли.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім того, ми ділилися рецептами сербських чевапчичи.
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на грилі: