Картопляний салат із зеленню - відмінний гарнір для шашлику і барбекю. Редиску в салаті можна замінити стручковою квасолею або спаржею, а червону цибулю – шалотом. Салат буде смачнішим, якщо настоїться кілька годин в холодильнику.
Картопляний салат з редискою
Інгредієнти:
800 г молодої картоплі
1/2 пучка редиски (близько 5-6 штук)
Для заправки:
- 1/4 склянки оливкової олії (60 мл)
- 2 ст.л. яблучного або білого винного оцту
- 2 ч.л. зернистої гірчиці
- 1 ч.л. лимонного соку
- гілочка чебрецю (можна замінити орегано, шніт-цибулею або сухими травами за смаком)
- 1/2 червоної цибулі
- сіль, перець за смаком
- мед або цукор – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю добре помити щіткою. Якщо картоплини різного розміру, розрізати найбільші навпіл або на четвертинки. Картоплю відварити цілком до готовності.
- Редиску помити і нарізати тонкими кружечками.
- Змішати оливкову олію, оцет, лимонний сік і гірчицю в мисці. Збити вінчиком до отримання однорідної емульсії. Додати рубану зелень і дрібно порізану цибулю, приправити за смаком, додати мед або цукор.
- Коли картопля буде готовою, злити воду з каструлі, залишивши приблизно 50 мл рідини. Поки картопля гаряча, нарізати її на кружечки товщиною 2-3 мм.
- Картоплю викласти до миски, додати редис. Полити водою, що залишилася від варіння картоплі, полити заправкою. Добре перемішати. Салат можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: