Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Ідея для пікніка: шашлик з лосося в м'ятному маринаді

Готуємо рибні шашлички з м'ятою і томатним соусом

<p style="text-align: justify;">Шашлички з лосося з м'ятою Фото: depositphotos.com</p>
Шашлички з лосося з м'ятою Фото: depositphotos.com

Якщо м'ясо на грилі вам уже приїлося, спробуйте приготувати кебаб з лосося - це дуже смачно і швидко.

Рибний шашлик в м’ятному маринаді

Складові:

  • Філе лосося очищене – 1,5 кг
  • М'ята – 1 пучок
  • Біле вино – 100 г
  • Цедра лимона – 1/2 шт.
  • Сіль, білий перець – за смаком

Для соусу:

  • Помідор – 3 шт.
  • Велика червона цибулина – 1/3 шт.
  • Часник – 1 зубок
  • Рубана зелень (петрушка або кріп) – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Рибне філе помити і нарізати великими кубиками. М'яту порубати.
  2. Покласти рибу в каструлю разом з усіма інгредієнтами і перемішати, накрити тарілкою, залишити маринуватися на 1-2 години.
  3. Замаринований шашлик нанизати на шампури або покласти на решітку для гриля й обсмажити на гарячому вугіллі до готовності. Не пересушити.
  4. Для соусу помити помідори, видалити зелені плодоніжки, нарізати на четвертинки, покласти в блендер. Туди ж додати нарізану зелень, видавлений зубчик часнику, цибулю і оливкове масло. Посолити, поперчити і збити в однорідну пюреподібну масу.
  5. Подавати шашлик з лосося разом з томатним соусом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу і картопляного салату з фетою. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами на грилі за рецептом Дмитра Горовенка:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв