Незвичайні чізбургери з сиром всередині котлети ідеально підходять для приготування на грилі. Найголовніше в цьому рецепті – знайти густий темний соєвий соус. У нього насиченіший смак, ніж у звичайного, і, головне, він більш в'язкий і липкий. Завдяки липкості темного соєвого соусу котлети будуть соковитими.
Бургери на мангалі
Інгредієнти на 6-8 порцій:
- Яловичий фарш – 1 кг
- Аджика (гостра, щоб не рідка) – 20 г
- Часник – 4-5 зубчиків
- Темний соєвий соус – 20-30 мл (за смаком)
- Сир плавлений шматочками – 1 пачка (8 шматків)
- Лук червоний – 1 велика цибулина
- Помідори великі – 1-2 шт.
- Огірки солоні – 1-2 шт.
- Салат – кілька листів
- Гірчиця діжонська – 20 г
- Кетчуп – 20 г
- Майонез – 20 г
- Булки для гамбургерів – 6-8 шт.
- Чорний перець – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Помідори ріжемо кільцями. Солоні огірки ріжемо під кутом, щоб вийшли досить довгі плоскі скибочки.
- Цибулину нарізаємо кружечками, залишаючи края – їх рубаємо дрібно і додаємо в фарш. Часник дрібно рубаємо.
- Від салату відриваємо листя руками, а не ножем, щоб не окислився.
- Додаємо у фарш соєвий соус, цибулю, часник і аджику, перчимо. Добре перемішуємо, пробуємо на сіль (якщо мало, додаємо соєвого соусу).
- Ліпимо максимально тонкі коржі з урахуванням того, що кожен – половина майбутньої котлети.
- На м'ясний корж кладемо шматочок сиру і добре заліплюємо іншим коржем.
- Смажимо котлети на грилі на вугіллі середньої температури, періодично перевертаємо. Загальний час смаження – приблизно 10 хвилин.
- Для соусу змішуємо гірчицю, кетчуп і майонез. За бажанням додаємо трохи аджики.
- Булки ріжемо навпіл, підсмажуємо кожну половинку на вугіллі протягом майже 1 хвилини.
- Збираємо чізбургер: на нижню частину булки мажемо соус, кладемо котлету, салатний лист, кільце помідора, пару шматочків солоного огірка, кільце цибулі і зверху накриваємо другою половиною булки, теж намазаної соусом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів.
Дивіться відео, як приготувати грибний бургер за рецептом Дмитра Горовенка:
Читайте також: