Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Рецепт для пікніка: соковиті чізбургери на грилі

Якщо ви збираєтеся на природу, візьміть на замітку цей рецепт

Бургери на грилі Фото: mrsiraphol / Freepik
Бургери на грилі
Фото: mrsiraphol / Freepik

Незвичайні чізбургери з сиром всередині котлети ідеально підходять для приготування на грилі. Найголовніше в цьому рецепті – знайти густий темний соєвий соус. У нього насиченіший смак, ніж у звичайного, і, головне, він більш в'язкий і липкий. Завдяки липкості темного соєвого соусу котлети будуть соковитими.

Бургери на мангалі

Інгредієнти на 6-8 порцій:

  • Яловичий фарш – 1 кг
  • Аджика (гостра, щоб не рідка) – 20 г
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Темний соєвий соус – 20-30 мл (за смаком)
  • Сир плавлений шматочками – 1 пачка (8 шматків)
  • Лук червоний – 1 велика цибулина
  • Помідори великі – 1-2 шт.
  • Огірки солоні – 1-2 шт.
  • Салат – кілька листів
  • Гірчиця діжонська – 20 г
  • Кетчуп – 20 г
  • Майонез – 20 г
  • Булки для гамбургерів – 6-8 шт.
  • Чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Помідори ріжемо кільцями. Солоні огірки ріжемо під кутом, щоб вийшли досить довгі плоскі скибочки.
  2. Цибулину нарізаємо кружечками, залишаючи края – їх рубаємо дрібно і додаємо в фарш. Часник дрібно рубаємо.
  3. Від салату відриваємо листя руками, а не ножем, щоб не окислився.
  4. Додаємо у фарш соєвий соус, цибулю, часник і аджику, перчимо. Добре перемішуємо, пробуємо на сіль (якщо мало, додаємо соєвого соусу).
  5. Ліпимо максимально тонкі коржі з урахуванням того, що кожен – половина майбутньої котлети.
  6. На м'ясний корж кладемо шматочок сиру і добре заліплюємо іншим коржем.
  7. Смажимо котлети на грилі на вугіллі середньої температури, періодично перевертаємо. Загальний час смаження – приблизно 10 хвилин.
  8. Для соусу змішуємо гірчицю, кетчуп і майонез. За бажанням додаємо трохи аджики.
  9. Булки ріжемо навпіл, підсмажуємо кожну половинку на вугіллі протягом майже 1 хвилини.
  10. Збираємо чізбургер: на нижню частину булки мажемо соус, кладемо котлету, салатний лист, кільце помідора, пару шматочків солоного огірка, кільце цибулі і зверху накриваємо другою половиною булки, теж намазаної соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів

Дивіться відео, як приготувати грибний бургер за рецептом Дмитра Горовенка:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: edim.tv

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів