Равлики – злісний шкідник для садівників, але вишуканий делікатес для гурманів. Виноградних равликів розводять на фермах і продають готовими до вживання. У їжу йде навіть ікра равликів, що нагадує за смаком благородні гриби.
Равлики на грилі
Складові:
- заморожені равлики з соусом
- білий хліб (багет або чіабатта)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Вам знадобляться заморожені равлики, начинені соусом з вершкового масла, кропу, петрушки, цибулі, часнику і солі. Перекладіть черепашки в тарілки з фольги соусом вгору, щоб він не витікав при нагріванні.
- Розігрійте гриль протягом 7-10 хвилин. Викладіть тарілку з равликами на решітку. Коли масло закипить – страва готова!
- Візьміть білий хліб і наріжте його середніми скибочками. Він обов'язково повинен бути пористим, щоб соус не розтікався по тарілці, а вбирався в м'якуш.
- Вилийте начинку з черепашок на хліб і відразу ж подавайте. За бажанням блюдо можна доповнити келихом білого вина.
Нагадаємо, раніше на Закарпатті влаштували гонки виноградних равликів. Ми також повідомляли, що Україна нарощує експорт равликів. А вчені показали, як виглядають літаючі равлики.