Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Рецепт дня: абрикосовий тарт з мигдалем

Якщо ви купили не надто стиглі абрикоси, додайте їх до літнього пирога

<p style="text-align: justify;">Абрикосово-мигдальний пиріг. Фото: pixabay.com</p>
Абрикосово-мигдальний пиріг. Фото: pixabay.com

Тарт – особливий різновид відкритого французького пирога. Хрустке пісочне тісто, ніжний мигдальний крем і ароматна абрикосова начинка – такий пиріг нікого не залишить байдужим.

Абрикосовий тарт з мигдалем

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 130 г
  • цукрова пудра – 35 г
  • cіль – 1/4 ч.л.
  • масло вершкове – 115 г

Для мигдального крему:

  • мигдальні пелюстки або мигдальне борошно – 40 г
  • цукрова пудра – 40г
  • масло вершкове – 40г
  • яйце – 1шт
  • борошно – 1ч.л.
  • ром або коньяк – 1 ч.л.

Для начинки:

  • абрикоси – близько 1 кг
  • рідкий мед – 2-3 ст.л.
  • мигдальні пелюстки
  • цукрова пудра

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Для тіста борошно, цукрову пудру і сіль просіюємо в миску, додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло. Замішуємо тісто і викладаємо його до форми. Робимо пальцями бортики, наколюємо тісто виделкою і прибираємо до холодильника на 20 хвилин.
  2. Духовку розігріваємо до 210 градусів і випікаємо корж 7-10 хвилин, щоб тісто злегка зарум'янилося. Даємо основі повністю охолонути.
  3. Для крему пелюстки мигдалю перебиваємо в блендері з чайною ложкою цукрової пудри в дрібну крихту. З'єднуємо миндальне борошно з вершковим маслом кімнатної температури, цукровою пудрою, яйцем, борошном і ромом. Збиваємо на високій швидкості міксера до однорідності і відправляємо до холодильника.
  4. Абрикоси миємо, обсушуємо паперовим рушником, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Довільно нарізаємо.
  5. Рівномірно наносимо мигдальний крем по всій поверхні коржа, на крем викладаємо абрикоси, посипаємо поверхню мигдальними пелюстками.
  6. Запікаємо при 180 градусах 20 хвилин, дістаємо пиріг з духовки і поливаємо абрикоси рідким медом, знову відправляємо до духовки на 5-7 хвилин.
  7. Після приготування даємо тарту охолонути і охолоджуємо в холодильнику. Перед подачею посипаємо просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне пісочне тісто. Сайт "Сегодня" також розповідав,як приготувати смачний пиріг з абрикосами і горіхами. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного пирога зі сметанною заливкою.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонною начинкою:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв