Шукаєте ідею для святкової вечері? Приготуйте рибну лазанью з креветками, овочами і сиром за рецептом Джеймі Олівера. Для неї однаково добре підійде філе сьомги, тріски або сибаса.
Фантастична рибна лазанья
Складові:
- 125 г вершкового масла
- 1 цибулина
- 2 середні морквини
- 3 черешки селери
- 1 стебла головка фенхелю
- маленький пучок петрушки
- скибочка панчетти або бекону
- 12 свіжих цілих креветок (голови відокремити і зберегти)
- лавровий лист на гілці
- 100 мл білого вина
- 900 мл молока
- 80 г борошна
- морська сіль
- мелений чорний перець
- половина мускатного горіха
- 250 г листів для лазаньї
- 600 г філе тріски, сьомги, дорадо або сибаса
- 70 -100 г свеженатертого пармезану
- 300 г помідорів чері
- пучок руколи
- пучок петрушки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для початку подрібніть селеру, цибулю, моркву і фенхель за допомогою блендера.
- У великій глибокій каструлі розтопіть чверть вершкового масла. Додайте порубані овочі і готуйте на повільному вогні близько 10-15 хвилин під закритою кришкою. Овочі повинні змінити колір на золотистий, але не потемніти.
- Візьміть петрушку і відокремте від неї стебла. Тепер зберіть в пучок стебла петрушки, гілочку лаврового листа, оберніть скибочкою бекону і обв'яжіть ниткою. Покладіть цей пучок разом з головами креветок в каструлю і готуйте близько 15 хвилин. Голови креветок повинні порозовішати, а овочі розм'якшитися.
- Влийте вино і готуйте, поки не зникне запах алкоголю. Після цього влийте молоко, повільно доведіть до кипіння, відразу після того, як молоко закипить, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 20-30 хвилин. Після того як овочі з молоком настояться, приберіть голови креветок і трав'яний пучок, вичавіть з них всю рідину.
- В іншій глибокій каструлі розтопіть вершкове масло. Як тільки воно почне пінитися, поступово всипте всю муку і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Додайте в гарячу масляну пасту ополоник овочевої суміші, розмішайте. Поступово додавайте овочеву суміш по ополонику за раз. Після додавання кожного ополоника добре перемішайте. У вас вийде густий білий соус. Доведіть суміш до кипіння і варіть кілька секунд для того щоб мука заварилася.
- Зніміть з вогню, приправити сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом. Якщо від креветочних голів залишилися вусики, приберіть.
- Візьміть велику форму для запікання і застеліть фольгою. Викладіть чверть соусу в форму, додайте третину рибного філе, креветок, помідорів чері, посипте третю рубаною петрушки і чвертю пармезану.
- Тепер покрийте листами для лазаньї, викладіть ще два шари, чергуючи начинку і пасту. Зверху розподіліть залишки соусу і посипте сиром, що залишився, і хлібними крихтами, перемеленими з петрушкою і лимонною цедрою.
- Накрийте лазанью фольгою і випікайте в духовці, прогрітій до 180 градусів, 45 хвилин, знявши фольгу через півгодини. Подавайте лазанью разом з руколою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з шпинатом.
Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:
Ищете идею для праздничного ужина? Приготовьте рыбную лазанью с креветками, овощами и сыром по рецепту Джейми Оливера. Для нее одинаково хорошо подойдет филе семги, трески или сибаса.
Фантастическая рыбная лазанья
Ингредиенты:
- 125 г сливочного масла
- 1 луковица
- 2 средние морковки
- 3 черешка сельдерея
- 1 стебля головка фенхеля
- маленький пучок петрушки
- ломтик панчетты или бекона
- 12 свежих целых креветок (головы отделить и сохранить)
- лавровый лист на ветке
- 100 мл белого вина
- 900 мл молока
- 80 г муки
- морская соль
- свежемолотый черный перец
- половина мускатного ореха
- 250 г листов для лазаньи
- 600 г филе трески, семги, дорадо или сибаса
- 70 -100 г свеженатертого пармезана
- 300 г помидоров черри
- пучок рукколы
- пучок петрушки
ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ
Рецепт приготовления:
- Для начала измельчите сельдерей, лук, морковь и фенхель с помощью блендера.
- В большой глубокой кастрюле растопите четверть сливочного масла. Добавьте порубленные овощи и готовьте на медленном огне около 10-15 минут под закрытой крышкой. Овощи должны изменить цвет на золотистый, но не потемнеть.
- Возьмите петрушку и отделите от нее стебли. Теперь соберите в пучок стебли петрушки, веточку лаврового листа, оберните ломтиком бекона и обвяжите нитью. Положите этот пучок вместе с головами креветок в кастрюлю и готовьте около 15 минут. Г головы креветок должны порозоветь, а овощи размягчиться.
- Влейте вино и готовьте, пока не исчезнет запах алкоголя. После этого влейте молоко, медленно доведите до кипения, сразу после того, как молоко закипит, снимите с огня, накройте крышкой и дайте настояться 20-30 минут. После того как овощи с молоком настоятся, уберите головы креветок и травяной пучок, выжмите из них всю жидкость.
- В другой глубокой кастрюле растопите оставшееся сливочное масло. Как только оно начнет пениться, постепенно всыпьте всю муку и тщательно перемешайте, чтобы не было комочков.
- Добавьте в горячую масляную пасту половник овощной смеси, размешайте. Постепенно добавляйте овощную смесь по половнику за раз. После добавления каждого половника хорошо перемешивайте. У вас получится густой белый соус. Доведите смесь до кипения и варите несколько секунд для того чтобы мука заварилась.
- Снимите с огня, приправьте солью, перцем и молотым мускатным орехом. Если от креветочных голов остались усики, уберите.
- Возьмите большую форму для запекания и застелите фольгой. Выложите четверть соуса в форму, добавьте треть рыбного филе, креветок, помидоров черри, посыпьте третью рубленной петрушки и четвертью пармезана.
- Теперь покройте листами для лазаньи, выложите еще два слоя, чередуя начинку и пасту. Сверху распределите остатки соуса и посыпьте оставшимся сыром и хлебными крошками, перемолотыми с петрушкой и лимонной цедрой.
- Накройте лазанью фольгой и выпекайте в духовке, прогретой до 180 градусов, 45 минут, сняв фольгу через полчаса. Подавайте лазанью вместе с рукколой.
Напомним, ранее мы делились рецептом лазаньи с лососем и шпинатом. Мы также писали, как приготовить лазанью со шпинатом.
Смотрите видео, как приготовить итальянскую пиццу с морепродуктами: