I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт дня: фантастична рибна лазанья від Джеймі Олівера

"Голий шеф" готує лазанью з креветками, рибою і овочами

Шукаєте ідею для святкової вечері? Приготуйте рибну лазанью з креветками, овочами і сиром за рецептом Джеймі Олівера. Для неї однаково добре підійде філе сьомги, тріски або сибаса.

Фантастична рибна лазанья

Реклама

Складові:

  • 125 г вершкового масла
  • 1 цибулина
  • 2 середні морквини
  • 3 черешки селери
  • 1 стебла головка фенхелю
  • маленький пучок петрушки
  • скибочка панчетти або бекону
  • 12 свіжих цілих креветок (голови відокремити і зберегти)
  • лавровий лист на гілці
  • 100 мл білого вина
  • 900 мл молока
  • 80 г борошна
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • половина мускатного горіха
  • 250 г листів для лазаньї
  • 600 г філе тріски, сьомги, дорадо або сибаса
  • 70 -100 г свеженатертого пармезану
  • 300 г помідорів чері
  • пучок руколи
  • пучок петрушки

Рецепт приготування:

  1. Для початку подрібніть селеру, цибулю, моркву і фенхель за допомогою блендера.
  2. У великій глибокій каструлі розтопіть чверть вершкового масла. Додайте порубані овочі і готуйте на повільному вогні близько 10-15 хвилин під закритою кришкою. Овочі повинні змінити колір на золотистий, але не потемніти.
  3. Візьміть петрушку і відокремте від неї стебла. Тепер зберіть в пучок стебла петрушки, гілочку лаврового листа, оберніть скибочкою бекону і обв'яжіть ниткою. Покладіть цей пучок разом з головами креветок в каструлю і готуйте близько 15 хвилин. Голови креветок повинні порозовішати, а овочі розм'якшитися.
  4. Влийте вино і готуйте, поки не зникне запах алкоголю. Після цього влийте молоко, повільно доведіть до кипіння, відразу після того, як молоко закипить, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 20-30 хвилин. Після того як овочі з молоком настояться, приберіть голови креветок і трав'яний пучок, вичавіть з них всю рідину.
  5. В іншій глибокій каструлі розтопіть вершкове масло. Як тільки воно почне пінитися, поступово всипте всю муку і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  6. Додайте в гарячу масляну пасту ополоник овочевої суміші, розмішайте. Поступово додавайте овочеву суміш по ополонику за раз. Після додавання кожного ополоника добре перемішайте. У вас вийде густий білий соус. Доведіть суміш до кипіння і варіть кілька секунд для того щоб мука заварилася.
  7. Зніміть з вогню, приправити сіллю, перцем і меленим мускатним горіхом. Якщо від креветочних голів залишилися вусики, приберіть.
  8. Візьміть велику форму для запікання і застеліть фольгою. Викладіть чверть соусу в форму, додайте третину рибного філе, креветок, помідорів чері, посипте третю рубаною петрушки і чвертю пармезану.
  9. Тепер покрийте листами для лазаньї, викладіть ще два шари, чергуючи начинку і пасту. Зверху розподіліть залишки соусу і посипте сиром, що залишився, і хлібними крихтами, перемеленими з петрушкою і лимонною цедрою.
  10. Накрийте лазанью фольгою і випікайте в духовці, прогрітій до 180 градусів, 45 хвилин, знявши фольгу через півгодини. Подавайте лазанью разом з руколою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з шпинатом.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:

Ищете идею для праздничного ужина? Приготовьте рыбную лазанью с креветками, овощами и сыром по рецепту Джейми Оливера. Для нее одинаково хорошо подойдет филе семги, трески или сибаса.

Реклама

Фантастическая рыбная лазанья

Ингредиенты:

  • 125 г сливочного масла
  • 1 луковица
  • 2 средние морковки
  • 3 черешка сельдерея
  • 1 стебля головка фенхеля
  • маленький пучок петрушки
  • ломтик панчетты или бекона
  • 12 свежих целых креветок (головы отделить и сохранить)
  • лавровый лист на ветке
  • 100 мл белого вина
  • 900 мл молока
  • 80 г муки
  • морская соль
  • свежемолотый черный перец
  • половина мускатного ореха
  • 250 г листов для лазаньи
  • 600 г филе трески, семги, дорадо или сибаса
  • 70 -100 г свеженатертого пармезана
  • 300 г помидоров черри
  • пучок рукколы
  • пучок петрушки

Рецепт приготовления:

  1. Для начала измельчите сельдерей, лук, морковь и фенхель с помощью блендера.
  2. В большой глубокой кастрюле растопите четверть сливочного масла. Добавьте порубленные овощи и готовьте на медленном огне около 10-15 минут под закрытой крышкой. Овощи должны изменить цвет на золотистый, но не потемнеть.
  3. Возьмите петрушку и отделите от нее стебли. Теперь соберите в пучок стебли петрушки, веточку лаврового листа, оберните ломтиком бекона и обвяжите нитью. Положите этот пучок вместе с головами креветок в кастрюлю и готовьте около 15 минут. Г головы креветок должны порозоветь, а овощи размягчиться.
  4. Влейте вино и готовьте, пока не исчезнет запах алкоголя. После этого влейте молоко, медленно доведите до кипения, сразу после того, как молоко закипит, снимите с огня, накройте крышкой и дайте настояться 20-30 минут. После того как овощи с молоком настоятся, уберите головы креветок и травяной пучок, выжмите из них всю жидкость.
  5. В другой глубокой кастрюле растопите оставшееся сливочное масло. Как только оно начнет пениться, постепенно всыпьте всю муку и тщательно перемешайте, чтобы не было комочков.
  6. Добавьте в горячую масляную пасту половник овощной смеси, размешайте. Постепенно добавляйте овощную смесь по половнику за раз. После добавления каждого половника хорошо перемешивайте. У вас получится густой белый соус. Доведите смесь до кипения и варите несколько секунд для того чтобы мука заварилась.
  7. Снимите с огня, приправьте солью, перцем и молотым мускатным орехом. Если от креветочных голов остались усики, уберите.
  8. Возьмите большую форму для запекания и застелите фольгой. Выложите четверть соуса в форму, добавьте треть рыбного филе, креветок, помидоров черри, посыпьте третью рубленной петрушки и четвертью пармезана.
  9. Теперь покройте листами для лазаньи, выложите еще два слоя, чередуя начинку и пасту. Сверху распределите остатки соуса и посыпьте оставшимся сыром и хлебными крошками, перемолотыми с петрушкой и лимонной цедрой.
  10. Накройте лазанью фольгой и выпекайте в духовке, прогретой до 180 градусов, 45 минут, сняв фольгу через полчаса. Подавайте лазанью вместе с рукколой.

Напомним, ранее мы делились рецептом лазаньи с лососем и шпинатом. Мы также писали, как приготовить лазанью со шпинатом.

Смотрите видео, как приготовить итальянскую пиццу с морепродуктами:


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти