Головна Сьогодні

Рецепт дня: каннелоні з рікоттою і помідорами

Смачний обід в італійському стилі

Каннелоні з начинкою з рікотти. Фото: depositphotos.com
Каннелоні з начинкою з рікотти.
Фото: depositphotos.com

Каннелоні – це італійська паста у вигляді великих трубочок, призначена для фарширування. Сьогодні ми приготуємо канеллоні "а-ля Маргарита" – з помідорами, моцарелою і соусом песто.

Каннелоні з рікоттою і помідорами

Інгредієнти:

Для пасти:

  • 250 г трубочок каннелоні
  • 500 г консервованих нарізаних помідорів без шкірки*
  • 50 г натертого пармезану
  • 1 кулька моцарелли
  • сіль, перець

Для начинки:

  • 500 г рікотти
  • 200 г в'ялених томатів (масло злити)
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 3-4 ст.л. соусу песто

Для соусу бешамель:

  • 70 г солоного вершкового масла
  • 70 г борошна
  • 700 мл молока
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Зварити соус бешамель. Для цього в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити протягом 1 хвилини. Потім влити молоко, весь час помішуючи. Проварити соус до загусання, потім зняти з вогню і приправити мускатним горіхом.
  2. Для начинки змішати рікотту з дрібно нарізаними в'яленими помідорами, домашнім соусом песто і мускатним горіхом. Начинити цією сумішшю каннелоні.
  3. На дно форми для запікання налити приблизно третину соусу бешамель.
  4. Викласти шар пасти. Знову полити молочним соусом, додати шар помідорів.
  5. Повторити шари: каннелоні, бешамель, томати.
  6. Посипати запіканку пармезаном і поставити до розігрітої до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
  7. Потім посипати нарізаною кубиками моцарелою і запікати ще близько 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати лазанью з лососем і шпинатом. Ми також ділилися рецептами вегетаріанської лазаньї з овочами.

Дивіться відео, як приготувати пасту з томатами і мідіями по-італійськи:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь