Каннелоні – це італійська паста у вигляді великих трубочок, призначена для фарширування. Сьогодні ми приготуємо канеллоні "а-ля Маргарита" – з помідорами, моцарелою і соусом песто.
Каннелоні з рікоттою і помідорами
Інгредієнти:
Для пасти:
- 250 г трубочок каннелоні
- 500 г консервованих нарізаних помідорів без шкірки*
- 50 г натертого пармезану
- 1 кулька моцарелли
- сіль, перець
Для начинки:
- 500 г рікотти
- 200 г в'ялених томатів (масло злити)
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 3-4 ст.л. соусу песто
Для соусу бешамель:
- 70 г солоного вершкового масла
- 70 г борошна
- 700 мл молока
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Зварити соус бешамель. Для цього в сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити протягом 1 хвилини. Потім влити молоко, весь час помішуючи. Проварити соус до загусання, потім зняти з вогню і приправити мускатним горіхом.
- Для начинки змішати рікотту з дрібно нарізаними в'яленими помідорами, домашнім соусом песто і мускатним горіхом. Начинити цією сумішшю каннелоні.
- На дно форми для запікання налити приблизно третину соусу бешамель.
- Викласти шар пасти. Знову полити молочним соусом, додати шар помідорів.
- Повторити шари: каннелоні, бешамель, томати.
- Посипати запіканку пармезаном і поставити до розігрітої до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Потім посипати нарізаною кубиками моцарелою і запікати ще близько 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати лазанью з лососем і шпинатом. Ми також ділилися рецептами вегетаріанської лазаньї з овочами.
Дивіться відео, як приготувати пасту з томатами і мідіями по-італійськи: