Класична картопляна запіканка складається з двох основних частин: картопляного пюре і соковитої м'ясної начинки. Щоб зробити смак насиченішим, ми рекомендуємо додати сир, моркву і часник. Інгредієнти в цьому рецепті розраховані на невелику прямокутну форму 15х22 см.
Дивіться відео, як вибрати фарш для картопляної запіканки:
Картопляна запіканка з фаршем та сиром
Інгредієнти:
- 8 середніх картоплин
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 1-2 зубчики часнику
- 500 г яловичого фаршу
- 50 г вершкового масла
- Трохи тертого твердого сиру
- Сіль, перець
Рецепт приготування:
- Картоплю, моркву і часник відварити в підсоленій воді. Злити рідину. Додати масло і зробити пюре. Можна влити трохи молока.
- Фарш обсмажити. Додати дрібно порізану цибулю. Посолити, поперчити. Готувати, розбиваючи великі грудочки фаршу лопаткою.
- Духовку розігріти до 200 С.
- У форму викласти половину картопляно-морквяного пюре, потім фарш, і зверху другу половину пюре.
- Зверху посипати сиром і розкласти тонкі скибочки вершкового масла.
- Відправити в духовку на 15-20 хвилин. Щоб зверху утворилася скоринка, наприкінці приготування включіть режим гриля на кілька хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як посмажити молоду картоплю на сковороді. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати бефстроганов з свинини.