Запечене філе лосося - це ефектний і простий рецепт для святкового столу. Ви можете подавати його з відвареним рисом, запеченими овочами або тушкованим шпинатом.
Запечений лосось в духовці
Складові:
- 2 ст. л. кленового сиропу або меду
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 подрібнений зубчик часнику
- щіпка меленого кайенського перцю
- 4 філе лосося (по 170 г)
- морська сіль і мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 С. Застелити деко пергаментним папером.
- Перемішати кленовий сироп, гірчицю, соєвий соус, часник і кайенський перець в невеликій мисці.
- Приправити лосося сіллю і перцем.
- Змастити рибу солодким соусом і запікати до готовності, близько 15 хвилин. Готове філе має легко протикати виделкою.
- Подавати запечену рибу з будь-яким гарніром на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью із шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.
Дивіться відео, як приготувати гарячу закуску з лосося зі шпинатом: