Рулет зі свинячої вирізки – універсальна святкова страва, яке можна готувати з різними начинками. Сьогодні ми розповімо, як запекти вирізку з горіхами, інжиром і беконом.
Свинячий рулет з інжиром
Інгредієнти:
- 500 г свинячої вирізки
- 4 шт. свіжого інжиру
- 150 г волоських горіхів
- 10 смужок копченого бекону або прошуто
- сіль і перець – за смаком
Рецепт приготування:
- З м'яса зрізати зайвий жир і плівки, промити й обсушити паперовим рушником. Зробити надріз по всій довжині шматка, не дорізаючи до кінця; розкрити м'ясо як книгу. Посолити і поперчити.
- Інжир порізати кубиками, горіхи подрібнити. Змішати горіхи і інжир, викласти начинку в розріз і зімкнути краї вирізки. Загорнути м'ясо в бекон або прошуто, при необхідності скріпити кулінарною ниткою.
- Обсмажити з обох боків по 5 хвилин. Перекласти рулет у форму і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом рулету з болгарським перцем і сиром. Крім цього, ми розповідали, як зробити шпинатний рулет з лососем.
Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню: