Пастуший пиріг – поживна і проста страва, яка сподобається всій родині. Незважаючи на свою назву, це ніякий не пиріг, а справжнісінька картопляна запіканка. Рецепт цієї старовинної англійської страви практично не змінився за кілька століть. Британці звикли готувати його з бараниною, але ми поділимося більш дієтичним варіантом – з куркою.
Пастуший пиріг з куркою і овочами
Складові:
- 400 г курячого фаршу
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1 велика цибулина
- 1 середня морквина
- 1 стебло селери
- 100 г зеленого горошку
- 1 зубчик часнику
- 1 гілочка свіжого чебрецю
- 5 картоплин
- 150 г будь-якого тертого сиру
- 15 г вершкового масла
- 1 ч.л спеції для м'яса
- сіль перець
Для подачі:
- кріп
- сметана
Рецепт приготування:
- Очищену картоплю розріжте на четвертинки і відваріть на середньому вогні до готовності. Вона повинна стати дуже м'якою, навіть злегка розваритися.
- Воду злийте, картоплю розімніть на пюре без грудочок. Додайте вершкове масло, сіль, перець, добре все перемішайте і відставте в бік. Коли картопляне пюре трохи охолоне, вмішати половину тертого сиру.
- Цибуля, часник і морква очистіть, подрібніть і змішайте з фаршем, додайте спеції для м'яса. Стебло селери наріжте невеликими кубиками. Обсмажуйте в розігрітій олії, помішуючи, протягом 15 хвилин. В кінці додайте зелений горошок, посоліть, поперчіть і зніміть з вогню.
- Перекладіть отриманий фарш з овочами у жароміцну форму, зверху викладіть решту сиру і картопляне пюре, розрівняйте, збризніть оливковою олією і запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці близько 25 хвилин. Подавайте зі сметаною та зеленню.
Нагадаємо, раніше сайт Сегодня.Lifestyle ділився рецептами картопляної запіканки з грибами. Ми також розповідали, як приготувати фаршировану картоплю з беконом.
Дивіться відео, як картопля рятує від ожиріння: