Головна Сьогоднi

Рецепт дня: пиріг з куркою в гірчичному соусі

Такий пиріг можна спекти з готового тіста: пісочного, дріжджового або листкового

<p style="text-align: justify;">Дріжджовий пиріг з начинкою. Фото: pixabay.com</p>
Дріжджовий пиріг з начинкою. Фото: pixabay.com

У рецепті не обов'язково використовувати філе: підійдуть і інші частини курки, наприклад, гомілки або стегенця.

Пиріг з куркою

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 60 г холодного вершкового масла,
  • 1 1/2 яйця (1/2, що залишилася, збережіть для змащування тіста)
  • 2-3 ст.л. крижаної води
  • сіль

Для начинки:

  • 450 г курячого філе
  • 125 мл молока
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. гірчиці
  • базилік
  • орегано
  • рослинна олія
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготуванн

я:

  1. Борошно насипати в чашу блендера або кухонного комбайна. Додати сіль і нарізане вершкове масло, порубати все в крихту. Потім додати яйце і воду, швидко замісити тісто. Загорнути його в плівку і прибрати до холодильника на годину.
  2. Приготувати начинку. Курку нарізати, швидко обсмажити на олії (доводити до повної готовності не потрібно). Прибрати з вогню.
  3. У сотейнику розтопити вершкове масло. Додати борошно і обсмажити протягом хвилини. Постійно помішуючи, поступово влити молоко. Додати базилік, орегано і гірчицю. Посолити і поперчити, дати охолонути.
  4. Змішати курку з гірчичним соусом.
  5. Потім розкачати тісто на два нерівних пласта. Більший викласти в форму і сформувати пальцями бортики.
  6. Викласти начинку на тісто. Накрити меншим пластом, скріпити краї і змастити тісто збитим яйцем. З обрізків тіста можна зробити прикраси. Зробити в пирозі невеликі отвори для виходу пари.
  7. Запікати при 180 °С близько 40 хвилин, поки пиріг не підрум'яниться.
  8. Перед нарізкою дати страві трохи охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати несолодкий пиріг з ковбасою. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами французьких кішів для пікніка.

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв