Класичний плов готують з бараниною. Але замість цього м'яса можна використовувати свинину, курку або яловичину. Якщо ви хочете, щоб плов вийшов золотистого кольору, додайте трохи куркуми або каррі.
Рис для плову можна брати будь-який, головне, щоб він не був ламким. Деякі кухарі рішуче проти пропареного рису, інші ж, навпаки, рекомендують саме його, бо він не склеюється при варінні, і плов виходить розсипчастим.
Плов зі свининою в мультиварці
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 203 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г свинячої шиї
- 300 г шліфованого рису
- 150 г моркви
- 150 г ріпчастої цибулі
- 15 г часнику
- 70 мл рослинної олії
- 400 мл води
- Сіль
- Спеції для плову
Спосіб приготування:
- Рис промити до прозорої води.
- Свинину помити і нарізати кубиками по 2 см.
- Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати соломкою, часник почистити.
- Викласти в чашу мультиварки цибулю, моркву і м'ясо. Додати сіль, спеції і рослинну олію, добре перемішати.
- Насипати зверху рис і розрівняти лопаткою. У рис застромити зубчики часнику. Залити крупу водою і закрити мультиварку кришкою.
- Готувати в режимі "Плов" протягом години.
Як подавати плов
Перед подачею плов можна посипати нарізаною петрушкою.
Дивіться відео, як приготувати плов на вогнищі:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як виправити пересолений плов. Ми також ділилися рецептом швидкого пісного плову з грибами.