Головна Сьогодні

Рецепт дня: пісна шарлотка з яблуками

Пиріг готується без додавання вершкового масла і яєць

Пісна яблучна шарлотка Фото: valeria_aksakova / Freepik
Пісна яблучна шарлотка 
Фото: valeria_aksakova / Freepik

Тісто для цієї пісної шарлотки можна використовувати і в інших рецептах. Наприклад, приготувати на його основі пиріг з вишнею, грушами або сливами.

Пісна шарлотка

Інгредієнти:

  • 1 стакан пшеничної муки
  • 1 стакан кукурудзяної муки
  • 1 стакан яблучного соку
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки рослинного масла
  • чайна ложка соди кориця або цедра лимона за смаком
  • 3 яблука

Рецепт приготування:

1. Яблука помити, почистити і видалити серцевину. Розрізати кожен фрукт на шість часточок.

2. Приготувати тісто. Змішати в мисці всі сухі інгредієнти: обидва види борошна, цукор, соду і корицю.

3. Потім до сухих інгредієнтів додати рослинне масло і яблучний сік. Все ретельно перемішати. Має вийти тісто по консистенції як на оладки.

4. Форму для випічки змастити маслом, вилити в неї все тісто. Зверху на тісто викласти часточки яблук.

5. Пиріг злегка присипати цукром. Випікати при 180 градусах 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Пиріг можна прикрасити мигдальними пластівцями перед подачею.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився кращими рецептами шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний шоколадно-вишневий пиріг.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь