М'ясо за цим рецептом виходить дуже соковитим, з яскравим цитрусовим ароматом. А присутність ноток чилі робить його смак багатшим.
Свинина з чилі і апельсиновим соком
Інгредієнти:
- 1 кг свинини або курячого філе
- 5 червоних свіжих чилі
- 2 великих солодких червоних перці
- 2 апельсини
- 1 пучок базиліка
- 1 пучок петрушки
- 2 дві середні цибулини
- 1/2 склянки сухого білого вина
- Рослинна олія
- Сіль
- Орегано
- Майоран
- Чорний мелений перець
- Шафран
- Рис – для подачі
Рецепт приготування:
- М'ясо порізати невеликими шматочками (кубиками або смужками).
- Посолити, посипати сумішшю орегано, майорану, шафрану і перцю. Перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися. Додати вино, залишити маринуватися.
- В цей час дрібно нарізати гострий перець, зелень, додати сік двох апельсинів з м'якоттю, перемішати.
- Солодкий перець нарізати смужками, цибулю – півкільцями, обсмажити на невеликій кількості рослинної олії.
- Потім обсмажити м'ясо, додати цибулю з перцем і апельсиновий соус, перемішати.
- Поставити до попередньо розігрітої до 180 °С духовки на 40 хвилин.
- Відварити рис, поки готується м'ясо. Подавати бажано з текілою і лаймом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.
Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: