Якщо ви шукаєте ідею смачного й оригінального осіннього салату, візьміть на замітку цей рецепт. Запечений гарбуз вдало гармонує із сиром і горіхами, а шпинат і перець надають страві свіжу нотку.
Осінній салат з гарбуза
Складові:
- 1 кг гарбуза
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- пучок бебі-шпинату
- 1 червоний солодкий перець
- 3 ст. л. оливкової олії
- сіль
- 75 г сиру з пліснявою (рокфору або горгонзоли)
- 65 г горіхів (волоських, пекан, мигдалю)
- бальзамічний оцет
Рецепт приготування:
- Гарбуз помити і, не очищаючи від шкірки, нарізати шматочками. Викласти на деко, присипати сухим чебрецем і полити оливковою олією. Запікати 30-40 хвилин при 220 С.
- Шпинат помити й обсушити, викласти листя на тарілку.
- Болгарський перець помити, видалити плодоніжки і насіння. Нарізати м'якоть тонкими смужками, викласти на зелень. Посолити і скропити бальзамічним оцтом.
- Зверху красиво розподілити нарізаний гарбуз, накришити сир і додати підсмажені горіхи.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати легкий салат з руколи, моцарели, яблук і горіхів.
Дивіться відео, як приготувати далекосхідний салат за рецептом Олексія Суханова: