Тріска – корисна морська риба з смачним білим шаруватим м'ясом, яка містить важливі для нашого організму вітаміни і мінеральні речовини. Сьогодні ми розповімо, як приготувати її з томатним соусом.
Тріска в томатному соусі
Інгредієнти:
- 700 г тріски або іншої білої риби
- сіль
- борошно
- 2 середні цибулини
- 1 середня морква
- рослинна олія – для смаження
Для соусу:
- 1 ст.л. борошна
- 2 ст.л. томатної пасти
- 2-3 склянки окропу
- 1/2 ч.л. солі
- 2 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Рибу порізати на середні шматочки і трохи посолити.
- Кожен шматочок обваляти в борошні. Обсмажити на сковороді на рослинній олії до готовності. Вогонь повинен бути середнім. Перекласти рибу на блюдо.
- Цибулю порізати на кубики, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю на рослинній олії, до м'якості.
- Додати натерту моркву і обсмажити до золотистого кольору. Додати борошно, перемішати. Потім додати томатну пасту, ще раз перемішати.
- Поступово додати окріп, помішуючи, до утворення густого соусу.
- Додати сіль і цукор, стушити соус протягом 2-3 хвилин. Готову рибу залити соусом. За бажанням прогріти все разом.
- Подавати разом з будь-яким гарніром на свій смак.
Нагадаємо, раніше Світлана Фус ділилася рецептом ролів з лаваша з лососем. А ми писали, як запекти лосося в тісті зі шпинатом і грибами .
Читайте також: