Цей соковитий сирно-ягідний пиріг можна подавати на сніданок або на десерт. Якщо у вас немає смородини, використовуйте інші ягоди або дрібні родзинки.
Сирний пиріг з ягодами
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 60 г
- Молоко -170 мл
- Борошно пшеничне – 110 г
- Розпушувач – 5 г
- Цукор – 100 г
- Чорна смородина – 100-150 г
- Солодка сирна маса – 180 г
- Яйця – 1 шт.
Рецепт приготування:
- Форму для запікання 20х20 см добре змастити вершковим маслом.
- У мисці змішати борошно, цукор і розпушувач. Половину борошняної суміші рівномірно розподілити дном форми, не притискаючи.
- Далі викласти сир, зверху розподілити 130 г розморожених ягід, 20 г відставити убік.
- Потім рівномірно викласти борошняну суміш, що залишилася. Молоко і яйця збити до однорідності. Вилити цю суміш на борошняну суміш.
- Відкладені ягоди розім'яти, додати 50 г розтопленого вершкового масла, перемішати і вилити зверху, по можливості рівномірно.
- Зробити часті проколи виделкою по всій площі пирога, щоб верхня частина заливки дійшла до дна форми. Випікати пиріг 35-40 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з мандаринами. Сайт Сегодня.Lifestyle також писав, як приготувати запіканку з сиру з яблуками і маком. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирну запіканку в мікрохвильовці.
Дивіться відео, як приготувати несолодкий пиріг до ранкової кави: