Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

Рецепт дня: гарбузове ризото з креветками

Рецепт рису по-італійськи від Ніки Білоцерківської, відомого блогера і автора кулінарних книг


Ризото з гарбузом і креветками. Фото:
Ризото з гарбузом і креветками.
Фото:

"Це рустикальний рецепт ризото, простіший і сільськіший, швидше каша в сучасному розумінні. Бульйону візьміть з надлишком, літра 1,5-2. Потрібна кількість сильно залежить і від рису, і від того, скільки вологи дасть гарбуз і як часто мішатимете (дуже часто – не треба!)", – радить Ніка Білоцерківська.

Ризото з гарбузом і креветками

ac2fd724adce399f5f6c6e524c3749a7
Гарбузове ризото з креветками
Фото: belonika.ru

Ингредієнти на 6-8 порцій:

  • М'якоть гарбуза – 1 кг
  • Курячий або овочевий бульйон
  • Сирі креветки – 16 шт.
  • Рис карнаролі – 2 чашки
  • Рікотта – 100 г
  • Стебла селери – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лук червоний – 0,5 головки
  • Пармезан тертий – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія
  • Морська сіль
  • Мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 С. Гарбуз крупно нарізати з шкіркою. Викласти на застелене папером для випічки деко, поставити до духовки на 30 хвилин, до розм'якшення. Зрізати скоринку.
  2. Почистити креветки: важливо залишити перше "кільце" панцира біля голови, щоб при готуванні голова не відірвалася, і хвостики – для краси. Зробити надріз по спинці і вийняти кишку.
  3. На сковороді обсмажити на оливковій олії на сильному вогні нарізані цибулю, моркву, селеру і дольку часнику.
  4. Трохи згодом додати гарбуз, розім'яти за допомогою дерев'яної лопатки. Покрити гарячою водою або бульйоном і тушкувати ще хвилин 10. Злегка посолити.
  5. Всипати рис і довести до готовності аль денте, мішаючи час від часу і додаючи при необхідності воду або бульйон.
  6. За 5 хвилин до готовності покласти підготовлені креветки. Посолити і поперчити за смаком. Коли майже готове, вимкнути вогонь, вмішати кілька ложок рікоти. На тарілці посипати пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з морепродуктами і чорнилом каракатиці. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом ризото з лисичками від Тетяни Литвинової.

Дивіться відео, як приготувати іспанську паелью з креветками:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів