Солодкий вишневий пиріг, просочений цитрусовою глазур'ю, – ідеальне доповнення до чашечки міцної кави. Вишню перед приготуванням тесту не потрібно розморожувати. Тільки переконайтеся, що в ягодах немає кісточок.
Пиріг з вишнею і цукровою глазур'ю
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1,5 чашки вишні без кісточок замороженої або свіжої
- 1/2 чашки апельсинового соку
- 2 чашки борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 чашка цукру
- 1 пакетик ванільного цукру або 1 ч.л. ванільної есенції
- 3 яйця
- 1/2 чашки рослинної олії без запаху і смаку
- 1/4 чашки молока
- Цедра половини лимона
Для глазурі:
- 1,5 чашки цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л води
Рецепт приготування:
- Роз'ємну форму 20-22 см в діаметрі покрити папером для випічки. Духовку розігріти до 160 градусів.
- Змішати всі інгредієнти для тіста віночком або міксером (крім вишні). Викласти частину тіста до форми, розподілити рівномірно вишню, покрити рештою тіста.
- Випікати 50 хвилин, перевірити дерев'яною шпажкою і випікати до готовності.
- Вийняти з духовки і відразу полити апельсиновим соком для просочення і більшої соковитості пирога.
- Приготувати глазур, змішати цукрову пудру з водою і лимонним соком. Потім за необхідності додати ще 1 ч.л. лимонного соку і трохи води до отримання потрібної консистенції.
- Покрити глазур'ю пиріг і дати йому охолонути до кімнатної температури.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вишневого лікеру. "Сегодня" також писали, як приготувати вареники з вишнею.
Дивіться відео, як легко очистити ягоди від кісточок: