Свиняча вирізка в гірчиці – ідеальне святкове блюдо, просте і смачне. До нього можна подати картоплю, запечену часточками і тушковані овочі. Гарним доповненням стане соус з журавлини від Джеймі Олівера.
Запечена свинина з гірчичною скоринкою
Складові:
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 яєчний жовток
- 1/2 ч.л. меленого імбиру
- сіль
- зерниста гірчиця
- 1 ст.л. меду
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. вермуту
Рецепт приготування:
- М'ясо помити і обсушити за допомогою серветки.
- Часник очистити і нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати м'ясо шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
- М'ясо згорнути в цілий шматок і перев'язати кулінарною ниткою.
- Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
- Нагріти духовку до 200 С.
- М'ясо викласти в глибоке деко, за допомогою кулінарного пензлика покрити м'ясо медово-гірчичною сумішшю.
- Поставити запікатися в духовку. Через 20 хвилин полити м'ясо 3 ст.л. вермуту. Запікати впродовж 40 хвилин, періодично поливаючи соком.
- Вийняти з духовки, звільнити від ниток і подавати, нарізавши на шматки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Мы також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.
Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: