Запечений лосось з медом і гірчицею – це просто, швидко і дуже смачно. Для приготування страви використовуйте тільки свіжу червону рибу хорошої якості.
Запечений лосось з гірчицею і медом
Інгредієнти:
- 680-900 г філе лосося
- 1 1/2 столової ложки меду
- 1 1/2 столової ложки діжонської гірчиці
- 3 зубчики часнику, подрібнених
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
- дрібка солі
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 205 °C.
- У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, кріп і сіль.
- Застеліть деко фольгою. Змастіть філе лосося з обох сторін оливковою олією. Покладіть філе шкірою вниз (якщо на філе є шкіра) на фольгу. Змастіть рибу медово-гірчичною сумішшю за допомогою кулінарного пензлика.
- Поставте до духовки і запікайте при температурі 205 °C протягом 8-10 хвилин або доти, доки він не приготується (не перетримуйте лосося!). Це нормально, якщо риба залишається трохи сирою в центрі. Коли ви дістанете її з духовки, залишкове тепло приготує філе до кінця.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью з шпинатом і лососем. Сайт Сегодня.Lifestyle також ділився рецептом грецького рибного супу і картопляного салату з фетою.
Дивіться відео, як вибрати якісну рибу: