Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Рецепт дня: запечений лосось під медово-гірчичною скоринкою

Ця страва буде готова буквально за 20 хвилин

Запечене філе лосося
Запечене філе лосося
Фото: Depositphotos

Запечений лосось з медом і гірчицею – це просто, швидко і дуже смачно. Для приготування страви використовуйте тільки свіжу червону рибу хорошої якості.

Запечений лосось з гірчицею і медом

Інгредієнти:

  • 680-900 г філе лосося
  • 1 1/2 столової ложки меду
  • 1 1/2 столової ложки діжонської гірчиці
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого кропу
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 205 °C.
  2. У маленькій мисці змішайте мед, гірчицю, часник, 2 столові ложки оливкової олії, лимонний сік, кріп і сіль.
  3. Застеліть деко фольгою. Змастіть філе лосося з обох сторін оливковою олією. Покладіть філе шкірою вниз (якщо на філе є шкіра) на фольгу. Змастіть рибу медово-гірчичною сумішшю за допомогою кулінарного пензлика.
  4. Поставте до духовки і запікайте при температурі 205 °C протягом 8-10 хвилин або доти, доки він не приготується (не перетримуйте лосося!). Це нормально, якщо риба залишається трохи сирою в центрі. Коли ви дістанете її з духовки, залишкове тепло приготує філе до кінця.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью з шпинатом і лососем. Сайт Сегодня.Lifestyle також ділився рецептом грецького рибного супу і картопляного салату з фетою.

Дивіться відео, як вибрати якісну рибу:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів