Учасник шоу "МастерШеф" 8-й сезон на каналі СТБ Максим Пустовіт поділився своїм авторським рецептом улюбленого вівсяного печива.
Вівсяне печиво
Інгредієнти на 10-12 штук:
- Вівсяні пластівці – 145 г
- Вершкове масло – 125 г
- Дрібний білий цукор – 35-50 г
- Дрібний коричневий цукор – 130-145 г
- Яйце – 1 шт.
- Ванільна паста або екстракт – 1/2 ч. л.
- Борошно – 100 г
- Кориця – 1/2 ч. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Сіль – 1-2 г (щіпка)
- Ізюм – 65 г (можна замінити сушеними ягодами або сухофруктами)
- Гарбузове насіння – 40-50 г (можна замінити будь-якими горіхами)
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Вершкове масло кімнатної температури перетираємо з цукром до кремової маси міксером.
- Тим часом змішуємо сухі інгредієнти: просіюємо борошно, додаємо сіль, корицю, соду.
- У масу з маслом і цукром додаємо яйце і перемішуємо до пишності, додаємо ванільний екстракт.
- Вводимо сухі інгредієнти, добре вимішуємо і потім додаємо вівсяні пластівці, родзинки, горішки, цедру і т.ін.
- Потім ложкою формуємо печиво на пергаменті круглої форми і трохи їх притискаємо.
- Випікаємо 15 хвилин при 190 градусах.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом десерту з вівсяним печивом. Ми також писали, як приготувати смачне пісне печиво. Крім цього, ми розповідали, як зробити печиво з житнього борошна за рецептом Валентини Хамайко.
Дивіться відео, як приготувати справжні італійські біскотті: